1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Amber Capital: Oferta Lactalis pentru Parmalat este prea scăzută

Fondul de investiţii Amber Capital, care deţine 3% din Parmalat, susţine că valoarea ofertei Lactalis pentru Parmalat subevaluează grupul italian şi nu va oferi participaţia sa, transmite Reuters.

20 ian, 2017 | Agerpres

Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume, a lansat în 27 decembrie o ofertă de preluare a participaţiei de 12,26% pe care o le deţine încă la Parmalat şi a anunţat că intenţionează să delisteze grupul de la Bursa de la Milano.

Lactalis, controlată de familia Besnier, oferă 2,80 euro pentru o acţiune Parmalat. De la anunţarea ofertei, titlurile Parmalat au urcat cu aproape 17%. Joi, ele se tranzacţionau la aproximativ trei euro.

'Credem că nivelul ofertei Lactalis este prea scăzut şi nu reflectă valoarea reală a Parmalat', a declarat Arturo Albano, de la Amber Capital, într-un interviu acordat Reuters.

Un grup de investitori de la Asociaţia Parmalat şi-a exprimat îndoielile cu privire la valoarea ofertei.

Albano a declarat că în ultimii trei ani Parmalat a investit un miliard de euro în ţări ca Brazilia, Mexic şi Australia.

'Încă nu am cules roadele acestor investiţii', a afirmat Arturo Albano.

Lactalis are o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro şi aproximativ 75.000 de angajaţi în 85 de ţări din Europa, cele două Americi, Asia şi Africa, precum şi facilităţi de producţie în 43 de ţări. În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO