1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care parchează pe spaţiile verzi din Sectorul 1 - proiect

Staţionarea vehiculelor pe spaţiile verzi din Sectorul 1 ar putea fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 250 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi 500 - 1.000 lei pentru persoanele juridice, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercurea viitoare a Consiliului Local Sector 1.

26 aug, 2016 | Agerpres

Conform proiectului, se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi, scuarurile şi aliniamentele plantate în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor, dar şi pe terenuri libere, neproductive din intravilan.

Sancţiunile vor fi aplicate de poliţiştii locali.

Contravenientul va putea achita jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

'Refacerea şi protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate în activitatea municipalităţii, în vederea creării unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calităţii vieţii, atât în prezent, cât şi pentru generaţiile viitoare. În ultimii ani, s-a constatat că suprafeţele definite ca spaţii verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbării destinaţiei lor şi a impactului negativ al unor activităţi economice şi sociale', reiese din expunerea de motive semnată de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El menţionează că în categoria spaţiilor verzi urbane intră scuarurile, amenajările din faţa unor edificii mai importante, zonele verzi de-a lungul cursurilor de apă, rondurile de la întretăierea unor drumuri mai importante, aliniamentele stradale şi chiar unele zone de parcare. Spaţiile verzi publice sunt scuaruri, spaţii amenajate cu dominantă vegetală şi zone cu vegetaţie spontană ce intră în administraţia domeniul public.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO