Angajaţii First Bank vor protesta vineri, 15 martie. Care sunt revendicările

Sindicatul angajaţilor First Bank a anunţat că unii salariaţi ai instituţiei bancare vor picheta mâine, 15 martie 2019, la ora 17.30, sediul central al băncii din Bucureşti.
Economica.net - joi, 14 mart. 2019, 13:30
Angajaţii First Bank vor protesta vineri, 15 martie. Care sunt revendicările

Revendicările salariaților sunt:

Majorarea numărului de salarii compensatorii pentru salariații care urmează a fi disponibilizați;
Acordarea celui de al 13-lea salariu;
Acordarea bonusurilor pe anul 2018.

Președintele băncii americane First Bank, intrată în România prin achiziția Piraeus Bank, și-a anunțat la începutul lunii martie angajații că urmează să fie concediate 379 de persoane și închise ori comasate 40 de filiale.

Preşedintele băncii ar fi anunţat că măsurile sunt luate din cauza mediului operaţional impredictibil, care îi determină să reorganizeze modelul de business astfel încât să poată asigura un viitor sustenabil. Iar sistemul bancar a devenit impredictibil din cauza ordonanței.

Ca urmare a restructurării, First Bank şi-a propus să păstreze un număr de doar 60 de sucursale, aşadar vor fi 10 localităţi care nu vor mai avea nicio filială First Bank.

De asemenea, banca anunţă că va investi 7 milioane şi jumătate de euro în tehnologie. În următoarele 6 luni, toate aceste procese vor fi efectuate în paralel, iar transformările sunt aşteptate să apară în al treilea trimestru al anului.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziţionată de către JCF IV Tiger Holdings S.ŕr.l., entitate aparţinând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiţie pe care fondul o face pe piaţa din România şi în Europa Centrală şi de Est.

Piraeus Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, angajează 1.200 de specialişti şi are aproximativ 130.000 de clienţi activi.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

În replică, reprezentanţii First Bank au transmis câteva precizări legate de pichetare organizată de sindicatul Piraeus Bank România. Le redăm în întregime:

„In legatura cu informatiile prezentate astazi in articolul privind actiunea de pichetare organizata de sindicatul Piraeus Bank Romania, dorim sa precizam urmatoarele:

– Indemnizatia anuala (cel de-al 13-lea salariu) a fost platita integral in 2018 tuturor angajatilor bancii in lunile iulie si decembrie.

– Schemele de plata variabila aferente anului 2018 au fost platite in conformitate cu reglementarile interne in vigoare pentru toti angajatii eligibili din reteaua teritoriala si centrele de afaceri.

– Salariatii care urmeaza sa paraseasca banca vor primi toate masurie compensatorii, asa cum au fost negociate si agreate cu sindicatul Piraeus Bank Romania, prin Contractul Colectiv de Munca.

Respectam dreptul la libera exprimare a angajatilor si dorim sa atragem atentia asupra faptului ca banca are datoria si responsabilitatea de a actiona astfel incat sa asigure un viitor sustenabil business-ului sau si comunitatii din care face parte”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai mari rate de decese asociate COVID-19
Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai mari rate de decese asociate COVID-19
Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai mari rate de decese asociate COVID-19 raportat la numărul de locuitori, ...
Regatul Unit relaxează restricţiile anti-COVID-19 pentru turiştii care se întorc în ţară şi care sunt vaccinaţi
Regatul Unit relaxează restricţiile anti-COVID-19 pentru turiştii care se întorc în ţară şi care sunt vaccinaţi
Regatul Unit a relaxat măsurile anti-COVID-19 pentru turiştii care se întorc în ţară şi care sunt vaccinaţi cu schema ...
GCS: 11.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2. Au fost raportate 389 decese, 8 anterioare
GCS: 11.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2. Au fost raportate 389 decese, 8 anterioare
Grupul de Comunicare Strategică anunţă, duminică, 11.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2 şi 389 decese, ...