ANPC – Controale şi amenzi la celebrele restaurante din zona Deduleşti – Dealu Negru

Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploieşti au întreprins o serie de acţiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori - Deduleşti, judeţul Argeş, în urma cărora au aplicat cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 93.000 de lei.
AGERPRES - mar, 08 iun. 2021, 11:15
ANPC - Controale şi amenzi la celebrele restaurante din zona Deduleşti - Dealu Negru

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare 78 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 2.360 de lei, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, printr-un comunicat, scrie Agerpres.

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranţei Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie. Au fost controlaţi 5 operatori economici care îşi desfăşurau activitatea la popasul de la Deduleşti – cunoscuţi publicului larg pentru celebrii mici aflaţi la vânzare în această zonă, la 4 dintre aceştia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentaţie publică.

Principalele abateri constatate de comisari au fost: comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora; utilizarea de spaţii frigorifice neigienizate; comercializarea unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare şi nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor (ex. nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător).

Echipele de comisari din judeţele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au fost coordonate, pe teren, de Claudiu Dolot, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, director general ANPC, şi Cristian Grozavu, comisar regional CRPC Ploieşti.

Echipele mixte ale CRPC Ploieşti continuă acţiunile de control şi supraveghere a pieţei în regiune şi în zilele următoare.

„ANPC îi asigură încă o dată pe toţi consumatorii că veghează cu atenţie la modul în care operatorii economici le respectă drepturile stabilite prin lege, manifestând toleranţă zero faţă de practicile comerciale care pot pune în pericol sănătatea sau poate chiar viaţa consumatorilor, în timpul actului comercial”, se menţionează în comunicat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...