ANPC obligă Metrorex să închidă staţia de metrou Piaţa Victoriei. Metrorex: Nu se închide nicio staţie UPDATED

Inspectorii au decis să interzică Metrorex să folosească staţia Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren, potrivit unui comunicat al ANPC.
Economica.net - joi, 28 ian. 2016, 11:43
ANPC obligă Metrorex să închidă staţia de metrou Piaţa Victoriei. Metrorex: Nu se închide nicio staţie UPDATED

„A fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciului până la remedierea deficiențelor”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Iată integral comunicatul

„Astazi, 28 ianuarie a. c., o echipa de comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au amendat cu 20.000 lei Regia METROREX pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, conform legislatiei de protectie a consumatorilor. In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Mun. Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate. A fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor”.

UPDATE ora 14.10

Paul Anghel, director general în cadrul ANPC, a declarat pentru ECONOMICA.NET că restricţia intră în vigoare chiar de acum. „Acum trebuie să se semneze procesul verbal, moment în care staţiile de metrou Victoriei 1 şi 2 nu vor mai putea fi folosite. Dacă vor refuza să semneze procesul verbal, vom merge în instanţă” ne-a declarat Anghel.

Potrivit acestuia, Metrorex trebuie să remedieze deficienţele legate de spaţiul mare dintre tren şi peronul staţiei. Până în acel moment, trenurile ar urma să nu mai oprească în staţii, potrivit directorului ANPC.

UPDATE 14.40

Reprezentanţii Metrorex au declarat,  pentru RomaniaTV.net că nici o staţie de metrou nu va fi închisă.

UPDATE 14.55

Directorul ANPC Paul Anghel a şters postarea de pe facebook în care anunţa închiderea staţiei

Paul Anghel scrisese pe pagina sa de facebook că staţia urmează să fie închisă, imediat după ce inspectorii ANPC au ajuns în staţie. „Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate” scrisese directorul ANPC. La această oră, postarea nu mai există pa pagina sa de facebook.

UPDATE 15.30

Metrorex: Nu s-a pus problema închiderii vreunei staţii de metrou. Incidentul reclamat ar fi avut loc la 12 ianuarie şi reclamat la ANPC pe 20 ianuarie

Nici o staţie de metrou nu se va închide în urma accidentului reclamat la ANPC, susţine Metrorex într-un comunicat de presă. Mai mult reprezentanţii companiei de transport cu metroul spun că nu au fost semnalate niciodată incidente de tipul celui reclamat.

Iată mai jos, integral, comunicatul Metrorex:

 SC METROREX SA ANUNŢĂ PUBLICUL CĂLĂTOR CĂ TRENURILE DE METROU CIRCULĂ ÎN REGIM NORMAL PE TOATE MAGISTRALELE, ÎN DEPLINĂ SIGURANŢĂ.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o SITUAŢIE PETRECUTĂ ÎN DATA DE 12 IANUARIE 2016, ORA 12 ŞI RECLAMATĂ LA ANPC ÎN DATA DE 20 IANUARIE 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

 Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

 Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou. Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se problem deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă pe piața de energie? Petrom, unul dintre marii producători ai țării, cumpără agresiv electricitate pentru anul următor
Ce se întâmplă pe piața de energie? Petrom, unul dintre marii producători ai țării, cumpără agresiv electricitate ...
Petrom, unul dintre producătorii semnificativi de energie electrică ai țării, este în ultimul timp în poziția de cumpărător de energie electrică, cu livrare în viitor, potrivit datelor de......
Șeful Daimler despre Mercedes-Benz EQS, fratele electric al S-Klasse: Segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit
Șeful Daimler despre Mercedes-Benz EQS, fratele electric al S-Klasse: Segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit
Ola Kallenius, CEO al grupului german Daimler, consideră că modelul EQS, fratele electric al Clasei S, va aduce profit ...
Stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea şi sosirea în România: ce chestionare trebuie să trimiteţi la Fisc şi de ce contează unde aveţi centrul intereselor vitale
Stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea şi sosirea în România: ce chestionare trebuie să trimiteţi la Fisc şi de ...
Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România trebuie trimis la Fisc de către ...
Iranul denunţă ”terorism nuclear” împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului
Iranul denunţă ”terorism nuclear” împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului
Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran (OIEA), Ali-Akbar Salehi, a descris duminică drept "terorism nuclear" ...