1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit mai mare cu 21%, în primul semestru

Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 19,2 milioane de lei, în primul semestru al anului în curs, cu 21% mai mare decât bugetul de venituri şi cheltuieli propus şi cu 17% faţă de perioada similară a anului precedent, când se situa la valoarea de 16,44 milioane de lei, conform unui raport transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

17 aug, 2017 | Agerpres

De asemenea, veniturile din vânzări aferente semestrului I din 2017 au înregistrat o creştere cu 7% mai mare, atingând valoarea de 147,2, şi cu 2% mai mare decât valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2016, de 143,8 milioane lei.

Potrivit sursei citate, veniturile din vânzările pe pieţele externe au fost de 67.6 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de primele şase luni din 2016, când a fost realizată o valoare de 54,14 milioane lei.

Totodată, din venitul realizat în primul semestru al acestui an, Antibiotice Iaşi a returnat sistemului public de sănătate prin taxa clawback 14,8 milioane lei.

Potrivit site-ului BVB, compania Antibiotice SA, una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc, a fost fondată în anul 1955, iar în 1997 a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu anul 2000, pe platforma de la Iaşi au fost realizate investiţii de peste 30 milioane de euro.

Activitatea de bază a companiei este producţia de antiinfecţioase forme solide orale, fiind şi singura companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfecţioase.

Antibiotice SA din Iaşi este lider pentru producţia destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cotă pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piaţa din România, dezvoltând în acelaşi timp şi un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar şi oncologie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO