Antibiotice Iaşi va distribui dividende aferente anului financiar 2020, începând din 20 septembrie

Antibiotice Iaşi va distribui acţionarilor, prin Depozitarul Central Bucureşti, dividendele aferente anului financiar 2020, începând cu data de 20 septembrie, se arată într-un raport al societăţii remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Decizia de a distribui dividendele a fost adoptată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 21 aprilie 2021.
AGERPRES - lun, 13 sept. 2021, 15:59
Antibiotice Iaşi va distribui dividende aferente anului financiar 2020, începând din 20 septembrie

Pentru anul financiar 2020, plata dividendelor se face către acţionarii Antibiotice S.A. Iaşi înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare 3 septembrie 2021 (ex-date 2 septembrie 2021), aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor, scrie Agerpres.

„În conformitate cu prevederile legislaţiei pieţei de capital, plata dividendelor distribuite de către Antibiotice Iaşi se va realiza prin intermediul Depozitarului Central Bucureşti, al Participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru (intermediarii în conformitate cu Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, art. 87, pct. 5, care au încheiat contract de participare la sistemul Depozitarului Central) şi al CEC Bank – agentul de plată. Menţionăm că valoarea de plată a dividendelor este calculată prin rotunjire la două zecimale, iar comisioanele bancare vor fi achitate de către Antibiotice SA”, precizează compania.

Plata dividendelor se va face pentru acţionarii persoane fizice care nu au conturi de valori mobiliare deschise la participanţi (Secţiunea I – Depozitar Central) în numerar la ghişeele CEC Bank.

„Pentru acţionarii persoane fizice, plata dividendelor se va putea face în numerar, prin punerea la dispoziţie a sumelor cuvenite la ghişeele CEC Bank începând cu data de 20 septembrie 2021. Acţionarii persoane fizice care nu au conturi de valori mobiliare se vor putea prezenta la orice unitate CEC Bank, plata dividendelor încadrându-se în orarul de plată al unităţilor bancare respective. Pentru acţionarii persoane fizice, plata dividendelor se va efectua astfel: pentru acţionarii persoane fizice rezidente – în baza actului de identitate valabil la data plăţii, pe care este înscris CNP-ul; pentru acţionarii persoane fizice nerezidente care se vor prezenta personal la ghişeu – în baza paşaportului a cărui serie şi număr trebuie să coincidă cu cele din evidenţele Depozitarului Central; pentru acţionarii persoane fizice reprezentate prin tutori sau curatori – pe baza următoarelor documente: actul de identitate al acţionarului (CNP înscris), documentul care atestă calitatea de tutore/curator (nume, prenume, CNP acţionar şi persoana desemnată) şi actul de identitate al tutorelui/curatorului”, se arată în comunicatul citat.

În cazul acţionarilor persoane fizice care împuternicesc o altă persoană, plata dividendelor se va face împuternicitului respectivei persoane, în baza actul de identitate al împuternicitului (CNP înscris) şi a unei procuri speciale autentificată la notariat (eliberată cu maximum 3 ani anterior datei plăţii), care cuprinde pentru acţionar/împuternicit – nume,prenume, CNP şi împuternicirea pentru ridicarea dividendelor. Documentele prezentate într-o limbă străină vor fi însoţite de traducerea autorizată în limba română, iar dacă sunt emise de către autoritatea străină, acestea trebuie să fie apostilate sau supra-legalizate, după caz.

În ceea ce priveşte acţionarii persoane juridice, plata dividendelor se va face prin reprezentant legal sau convenţional, prin prezentarea Depozitarului Central a formularului de colectare cod IBAN în care se precizează banca şi contul (cod IBAN) deschis pe numele Deţinătorului de instrumente financiare, însoţit de: copie a certificatului de înmatriculare – certificată de titular „conform cu originalul”; copie după documentul care atestă calitatea de reprezentant legal al societăţii (certificat constatator emis de registrul comerţului/entitatea echivalentă – pentru entităţile de naţionalitate străină) – certificată de titular „conform cu originalul”; copia documentelor care atestă calitatea de reprezentant convenţional a semnatarului cererii, dacă este cazul – certificată de titular „conform cu originalul”; extras de cont sau un document eliberat de bancă (semnat şi ştampilat) prin care se confirmă existenţa contului pe numele titularului – persoană juridică, cu precizarea codului IBAN, în original.

Antibiotice SA Iaşi este principalul producător de medicamente generice din România, compania fiind înfiinţată în anul 1955, listată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium, simbolul ATB, din aprilie 1997. Potrivit raportului, la 31 martie 2021 principalul acţionar era Ministerul Sănătăţii cu 53,0173%.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...