Anul trecut, personalul operativ al ROMATSA s-a instruit la Miami. A costat 930.000 de dolari

În 2013, Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) şi-a trimis personalul operativ să se perfecţioneze la Miami, la celebra şcoală de aviaţie Pan AM International Flight Academy. Nota de plată: peste 930.000 de dolari, din surse proprii.
Cristina Şomănescu - mie, 22 ian. 2014, 14:43
Anul trecut, personalul operativ al ROMATSA s-a instruit la Miami. A costat 930.000 de dolari

Pan AM International Flight Academy este o prestigioasă şcoală de aviaţie specializată în training-ul piloţilor din toată lumea, care are sediul la Miami, SUA.
În urmă cu exact un an, pe 22 ianuarie 2013, ROMATSA a atribuit, în calitate de autoritate contractantă, prin negociere, fără anunţ de participare, academiei americane Pan AM International Flight Academy un contract de peste 930.000 de dolari fără TVA, de furnizare cursuri de perfecţionare pentru controlorii de trafic aerian (cursuri refresher controlor trafic aerian (CTA), aşa cum e specificat în SEAP.

În 2008, ROMATSA şi-a instruit oamenii cu peste 500.000 de euro la Colegiul de controlori de trafic aerian – N.A.T.S. din Marea Britanie, cea mai mare instituţie de profil din Anglia.

În 2008, ROMATSA a trimis 56 de angajaţi să se formeze la National Air Traffic Services Training College (NATS) din Hurn (Bournemouth), Marea Britanie.
ROMATSA şi-a trimis oamenii la National Air Traffic Services Training College să urmeze cursuri de „advanced area refresher” şi „advanced approach refresher”, pentru care a plătit peste 502.000 de euro.

ROMATSA i-a atribuit Colegiului de controlori de trafic aerian – NATS din Hurn (Bournemouth) contractul de peste 502.000 de euro prin negociere, fără anunţ de participare şi a justificat opţiunea spunând că serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, potrivit anunţului de atribuire a contractului, publicat în SEAP.

Contractul de peste 502.000 de euro i-a fost atribuit instituţiei britanice de profil National Air Traffic Services Training College la sfârşitul lui 2007, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP în februarie 2008.

Citeşte şi: Ce salarii de top au angajaţii ROMATSA, instituţia vinovată de eşecul operaţiunii de salvare din Apuseni

ROMATSA ar fi unul dintre principalii vinovaţi ai întârzierii cu care salvatorii au ajuns la victimele accidentului aviatic din 20 ianuarie, din Munţii Apuseni, soldat cu doi morţi.

Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) are statut de regie autonomă autofinanţată, de importanţă naţională şi deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian. Romatsa se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Printre atribuţiile Romatsa se numără administrarea şi exploatarea spaţiului aerian al României repartizat aviaţiei civile şi asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru utilizatorii spaţiului aerian al României.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...