Aproape trei sferturi dintre români consideră că prezenţa companiilor multinaţionale este importantă – studiu

Aproape trei sferturi dintre români consideră că prezenţa companiilor multinaţionale în România este importantă şi se traduce prin crearea de locuri de muncă, se arată într-un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Novel Research pentru Provident Financial România.
Economica.net - joi, 02 nov. 2017, 15:25
Aproape trei sferturi dintre români consideră că prezenţa companiilor multinaţionale este importantă - studiu

‘7 din 10 români consideră că prezenţa companiilor multinaţionale în România este importantă şi se traduce prin crearea de locuri de muncă, după cum consideră 76% dintre respondenţi, şi în transfer de tehnologie şi know-how (71%). Totodată, multinaţionalele contribuie la îmbunătăţirea standardului de viaţă în comunităţile locale, spun 67% dintre respondenţi, şi fac infuzie de capital în economie, prin contribuţia la bugetul de stat şi investiţiile pe care le realizează în România (64%), având astfel o contribuţie semnificativă la dezvoltarea economiei locale’, se arată în documentul remis, joi, AGERPRES.

Concret, principalele preocupări ale sectorului privat trebuie să fie, în opinia respondenţilor la studiu, crearea de locuri de muncă, oferirea de condiţii mai bune de lucru, dezvoltarea profesională a resurselor umane, acordarea de salarii mai bune şi inovarea produselor şi serviciilor. În acelaşi timp, sectorul public ar trebui să se preocupe mai degrabă de viitorul României, de dezvoltarea infrastructurii, de protejarea mediului şi de asigurarea echităţii sociale.

De asemenea, 46% dintre români consideră că mediul de afaceri este motorul de dezvoltare al economiei din România prin locurile de muncă create, salariile oferite angajaţilor şi taxele plătite la bugetul de stat.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piaţă Novel Research pentru Provident Financial România în octombrie 2017 pe un eşantion reprezentativ de 1.002 respondenţi din România.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...