Aproximativ trei sferturi dintre cumpărătorii online din Europa achiziţionează de la comercianţi internaţionali – studiu

Aproape trei sferturi dintre cumpărătorii europeni aleg să facă achiziţii online de la comercianţi internaţionali, în timp ce aproximativ jumătate dintre utilizatorii de smartphone au realizat plăţi prin telefon, arată rezultatele studiului anual UPS Europe Pulse of the Online Shopper pe 2017, dat luni publicităţii.
Economica.net - lun, 05 feb. 2018, 12:00
Aproximativ trei sferturi dintre cumpărătorii online din Europa achiziţionează de la comercianţi internaţionali - studiu

În acelaşi context, 96% dintre cumpărătorii online fac achiziţii din marketplace, platforme online pentru terţi comercianţi. 67% dintre aceştia pun alegerea pe seama faptului că preţurile sunt mai bune, iar 43% au indicat gama mai largă de produse din fiecare categorie.

Principalele motive care stau la baza opţiunilor de achiziţie online pentru 71% dintre cumpărătorii europeni sunt preţurile mai bune şi dorinţa de a cumpăra un anumit brand sau produs.

Potrivit studiului citat, argumentele cumpărătorilor, atunci când fac achiziţii de la comercianţi dintr-o altă ţară, includ: siguranţa plăţilor (75%), precizarea clară a costului total al comenzii, inclusiv taxele şi comisioanele (72%), o politică de retur transparentă (63%), conversia preţurilor în moneda locală (63%) şi rapiditatea livrării (62%).

De asemenea, mai mult de jumătate (52%) dintre cumpărătorii online din Europa iau în considerare opţiunile de livrare oferite atunci când caută şi selectează produse online, în timp ce 75% cred că returul gratuit este important. În plus, 63% dintre cumpărători sunt interesaţi de serviciile de expediere a coletelor la adrese alternative cu program prelungit, dacă taxele sunt mai mici decât în cazul livrării la domiciliu.

Cercetarea de specialitate relevă, totodată, că 43% dintre utilizatorii de smartphone au făcut achiziţii de pe telefon, aceştia folosind dispozitivele mobile pentru mai multe activităţi legate de shopping, inclusiv pentru a localiza magazine sau pentru a obţine informaţii legate de anumite magazine (78%), pentru a urmări o comandă (78%) şi pentru a compara preţurile (75%).

Studiul UPS Pulse of the Online Shopper evaluează obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor de la pre-cumpărare la post-livrare. Rezultatele din 2017 se bazează pe un sondaj comScore în rândul a peste 6.400 de cumpărători online din Europa, din şase ţări (Franţa, Germania, Italia, Polonia, Spania şi Marea Britanie).

comScore este o companie lider în domeniul evaluărilor transfrontaliere, care măsoară audienţele, brandurile şi comportamentul consumatorilor de pretutindeni. Compania are peste 3.200 de clienţi şi o amprentă globală în peste 75 de ţări, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate în prezent la OTC Market (OTC: SCOR).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...