1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

ARACO: TVA zero la prima vânzare a locuinţei în limita a 100.000 euro vine în conflict cu legislaţia UE

TVA zero la prima vânzare a locuinţei în limita a 100.000 euro intră în conflict cu legislaţia comunitară, a declarat vineri preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, într-o conferinţă de presă.

24 mar, 2017 | Agerpres

'Formula pe care o propune Guvernul cu TVA zero la prima vânzare a locuinţei în limita a 100.000 euro vine în conflict cu legislaţia comunitară. Este posibil să nu poată să treacă neavând avizele necesare. Invităm Guvernul, iniţiatorul acestei legi, să ia în calcul formula de aplicare a procentului de 5% şi la prima vânzare şi la cele ulterioare care, reducând de la 19% la 5%, pentru a doua sau a treia vânzare, ar putea debloca, în continuare, tranzacţiile pe piaţa imobiliară', a spus Plosceanu.

De asemenea, antreprenorii din construcţii cer Promovarea şi susţinerea financiară a unor programe speciale precum eficientizarea energetică, structuri critice, protecţie antiseismică, eliminare azbest din clădirile existente.

Un al lucru solicitat de constructori îl reprezintă înfiinţarea unei structuri ministeriale/ departamentale în cadrul Guvernului României cu atribuţii directe metodologice şi de reglementare în ceea ce priveşte activităţile specifice sectorului de construcţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO