Arafat: Se măreşte numărul persoanelor care pot participa la nunţi – 150 în exterior sau 100 în interior

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, joi, că, începând cu 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private - nunţi, botezuri - a fost mărit la maximum 150 în exterior sau 100 în interior.
AGERPRES - joi, 24 iun. 2021, 15:09
Arafat: Se măreşte numărul persoanelor care pot participa la nunţi - 150 în exterior sau 100 în interior

„Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a declarat Raed Arafat, după şedinţa de guvern.

De asemenea, şeful DSU a precizat că se va permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la maxim 150 de persoane în interior şi maxim 200 de persoane în exterior.

Totodată, Arafat a menţionat că se va permite un număr mai mare de persoane la conferinţe – maxim 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi, în prezent fiind permis accesul a doar 100 de persoane.

O altă măsură anunţată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este aceea că circulaţia persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane a fost eliminată în cadrul şedinţei de guvern, nemaiexistând limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...