ArcelorMittal Galaţi: Este necesară amânarea liberalizării preţului gazelor

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, apreciază că liberalizarea preţurilor gazelor naturale trebuie amânată, pentru a se evita un "impact major" asupra consumatorilor industriali.
Economica.net - mar, 19 mart. 2013, 15:31
ArcelorMittal Galaţi: Este necesară amânarea liberalizării preţului gazelor

„ArcelorMittal Galaţi a subliniat necesitatea amânării liberalizării tarifelor la gaz pentru a evita un impact major asupra consumatorilor industriali din România”, se arată într-un comunicat al combinatului.

Combinatul din Galaţi este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România. Compania este parte a grupului ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, preţul la gazele destinate consumatorilor industriali va creşte în 1 aprilie (cu 5%), 1 iulie (5%) şi 1 octombrie (3%). Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi s-au întâlnit miercuri cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, cărora le-au comunicat că „este important ca ArcelorMittal să nu aibă costuri suplimentare în comparaţie cu cele ale companiilor producătoare de oţel din ţările membre are Uniunii Europene, menţinând, astfel, sustenabilitatea activităţilor industriale în România”.

Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, şi directorul pe ţară al ArcelorMittal România, Ionel Borş, le-au spus miniştrilor că sunt preocupaţi de costurile cu achiziţia energiei electrice, precum şi de tarifele gazelor naturale.

ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, a înregistrat anul trecut venituri de 84,2 miliarde de dolari şi a produs 88,2 milioane tone de oţel, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială.

România s-a angajat faţă de Comisia Europeană (CE) să renunţe la preţurile regelementate la electricitate şi gaze, pentru toţi consumatorii.

Totodată, Guvernul sprijină, cu fonduri plătite de populaţie şi companii, producţia de energie din surse regenerabile, pentru a putea reuşi să atingă nivelul asumat faţă de CE.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...