1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

ASF: Asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte tarifele de primă maximale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susţine că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte tarifele de primă maximale după ce a monitorizat modul în care societăţile de asigurare au respectat implementarea tarifelor de primă maximale, în perioada 17 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, potrivit prevederilor OUG nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

11 aug, 2017 | Agerpres

'Ca urmare a prerogativelor acordate de lege, ASF supraveghează prudenţial, cu deosebită atenţie, atât piaţa asigurărilor, piaţa de capital, cât şi piaţa pensiilor private, fără a tolera derapaje de la normalitate', a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Într-un comunicat de presă, ASF precizează că a analizat şi a monitorizat peste 3 milioane de poliţe auto obligatorii, emise în intervalul 17 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, pe diferite perioade de timp de către cele nouă societăţi autorizate să practice RCA.

De asemenea, instituţia menţionează faptul că, în urma analizării datelor raportate, a rezultat că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte tarifele de primă maximale, neexistând situaţii în care acestea să fi fost depăşite.

'Analiza elaborată de ASF a evidenţiat câteva aspecte importante care trebuie menţionate: piaţa dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung în care drepturile şi interesele asiguratului român trebuie respectate, fără niciun fel de abatere. Dezechilibrele şi practicile din trecut nu-şi mai au locul în prezent', a declarat vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

ASF precizează că va continua să monitorizeze piaţa de asigurări şi va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraţilor şi al stabilităţii pieţei, prin adoptarea de măsuri prudenţiale şi proactive ce se impun

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO