Astra – cel mai mare hostel din Braşov, construit prin Regio

Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 05:23
Astra - cel mai mare hostel din Braşov, construit prin Regio

Situat în Brașov, la 20 minute de Piața Sfatului și la 15 minute de Gara Brașov, Hostelul Astra a fost construit în special pentru grupurile de tineri sau de sportivi care participă la numeroasele evenimente găzduite în zonă. Proiectul “Finalizarea investiției prin realizarea dotărilor pentru Hostel Astra – Brașov” a permis dotarea integrală a celor 45 de camere, a bucătăriei și a restaurantului. În prezent, unitatea de cazare oferă 134 de paturi, iar restaurantul are o capacitate de 140 de locuri.

Hostel cu dotările şi confortul unui hotel de trei stele

Astra Brașov oferă 45 de camere: 9 camere cu câte 4 paturi, 28 camere cu câte 3 paturi și 8 camere duble. Fiecare cameră este dotată corespunzator, cu baie proprie, TV, mini-bar și dispune de internet wireless gratuit în toată clădirea. Hostelul pune la dispoziția turiștilor un restaurant cu 140 locuri, situat la parterul clădirii, unde se poate servi micul dejun, prânzul și cina, precum și o modernă sală de conferinţă.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de nouă luni. Au fost achiziționate echipamente de încălzire pe bază de energie solară și centrale termice pe gaze, un generator de curent și echipament de climatizare și ventilație. Bucătăria și spălătoria au fost dotate cu utilaje specifice și s-a cumpărat mobilier  pentru camere, recepție, restaurant și spațiul de recreere. Tot prin proiect au fost achiziționate aparate electrocasnice (televizoare, sistem home cinema, DVD-uri, expresoare), un seif și s-a montat centrală telefonică, iar birourile administrative au fost dotate cu  echipamente IT (un laptop, patru computere, o imprimantă, o multifuncțională și un sistem wireless). Chiar dacă proiectul prevedea crearea a 8 locuri de muncă, după finalizarea acestuia, numărul total al persoanelor angajate a ajuns la 17.

Mai mulți turiști = mai mult profit

“Camerele sunt foarte curate și bine echipate, micul dejun este delicios, iar personalul este foarte prietenos. Ne-am simțit excelent, e super curat, liniște și chiar dacă faci 10 minute pe jos până la stația de autobuz, prețul mic e un motiv foarte bun să alegeți acest hostel ca variantă de cazare în Brașov”, este recomandarea unei foste cliente a hotelului.

În primul an după finalizarea investiției, gradul mediu de ocupare a crescut cu 35%, profitul unității de cazare a fost cu 54% mai mare, iar cifra de afaceri a crescut cu 46%. Ținta conducerii hotelului pentru 2015 este menținerea cotei de 50% din piața specifică locală.

 

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...