Auchan şi Systeme U, anchetate de Autoritatea pentru concurenţă din Franţa

Autoritatea pentru concurenţă din Franţa a demarat o investigaţie aprofundată pentru a stabili dacă acordul dintre Auchan şi Systeme U (deţinut de compania Super U) ameninţă reglementările privind concurenţa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 24 mai 2016, 18:52
Auchan şi Systeme U, anchetate de Autoritatea pentru concurenţă din Franţa

Acordul dintre al cincilea şi al şaselea mare retailer din Franţa implică în principal cooperarea în privinţa achiziţiilor, ceea ce înseamnă că ele vor beneficia de pe urma unor puteri sporite de negociere cu furnizorii, dar include şi un aranjament în urma căruia Auchan şi Systeme U fac un schimb de magazine pentru eficientizarea activităţilor.

Investigaţia preliminară a arătat că tranzacţia ar putea afecta pieţele de furnizare şi distribuţie a alimentelor şi bunurilor de consum, se arată în declaraţia autorităţilor franceze.

În timpul fazei de analiză aprofundată, Autoritatea pentru concurenţă din Franţa va urmări cu atenţie presiunile concurenţiale apărute după încheierea acordului dintre Auchan şi Systeme U şi va analiza consecinţele asupra furnizorilor.

Acordul dintre Auchan-Systeme U urmează unui val de alianţe pe piaţa din Franţa în ultimii ani – Casino şi Intermarche, Carrefour şi Cora – în scopul reducerii costurilor, pe fondul războiului preţurilor dintre retaileri.

Auchan, al 11- lea grup de distribuţie alimentară din lume, este prezent în 16 ţări şi are 302.000 angajaţi, 1.035 de hipermarketuri şi 2.849 de supermarketuri.

Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în Bucureşti. În prezent, are în portofoliu 33 de hipermarketuri, fiind al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...