Austriecii de la S IMMO investesc 95 de milioane de euro in Bucuresti

Dezvoltatorul imobiliar S IMMO, care deţine mallul Sun Plaza din Berceni, investeşte 65 de milioane de euro într-o clădire de birouri pe Bulevardul Uranus din Capitală si alte 30 în remodelarea mallului Sun Plaza, a anunţat compania într-o conferinţă de presă.
Andrada Ghira - joi, 13 oct. 2016, 07:43
Austriecii de la S IMMO investesc 95 de milioane de euro in Bucuresti

Lucrările de construcţie au fost demarate în luna iulie, iar imobilul va fi finalizat în al doilea trimestru din 2018.

Clădirea The Mark va avea o suprafaţă închiriabilă de 25.500 de mp, cu un turn de 14 etaje şi o altă clădire cu şase etaje. 

„Motivul pentru care am cumpărat terenul a fost locaţia centrală, pentru că în marile oraşe sunt spaţii limitate. Nu aş investi într-un proiect de birouri Pipera”, a declarat Friedrich Wachernig, membru în Boardul de conducere al S IMMO.

Investiţia in The Mark a fost amânată în ultimii ani. În vara acestui an, firma prin care se dezvoltă clădirea de birouri a operat o majorare de capital de circa 18 milioane de euro, arată datele de la ONRC.

Chiria vizată de companie este de 18,5 euro/mp, iar Wachernig este optimist că peste doi ani va putea închiria la acest nivel. În prezent, chiria medie în zonă este de 16 euro/mp. Compania nu a semnat încă niciun contract de închiriere.

Compania a inevstit deja 20 de milioane de euro în achiziţia terenului şi are alte 45 de milioane de euro pentru construcţia birourilor. 

30 de milioane de euro pentru Sun Plaza 

Alte 30 de milioane de euro vor fi investite în amenajarea unui spaţiu de 11.000 de mp din cadrul Sun Plaza, ocupat în urmă cu câţiva ani de un magazin Mobexpert. Lucrările de remodelare au început în primele luni din acest an şi se vor finaliza în 2018. Astfel, 40 de noi magazine se vor deschide în mallul de la Piaţa Sudului. Rata de pre-închiriere a spaţiilor pentru noile magazine a ajuns la 85%.

S IMMO AG este prezentă pe piaţa românească din 2006, unde deţine hotelul Novotel de patru stele, de pe Calea Victoriei, centrul comercial Sun Plaza din Piaţa Sudului, cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 metri pătraţi, inaugurat în februarie 2010, precum şi proiectul de birouri Sun Offices, de 10.000 metri pătraţi.

Compania mai deţine un teren la Jilava, unde intenţiona să dezvolte un centru comercial. Kruger a menţionat că în acest caz s-a decis încă nimic şi că planurile S IMMO ar putea lua în calcul inclusiv vânzarea unei părţi din acesta.

S IMMO este deţinută de Erste Group şi Vienna Insurance Group şi este activă pe piaţa dezvoltărilor de locuinţe, birouri, hoteluri şi retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, România şi Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...