Austriecii şi americanii sunt străinii care au adus cei mai mulţi bani în România în iunie

Cele mai mari infuzii de capital la subsidiarele din România au fost operate în luna iunie de către investitori din Austria şi SUA, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Domeniile vizate sunt imobiliare, industria petrolieră şi agricultura.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 21:02
Austriecii şi americanii sunt străinii care au adus cei mai mulţi bani în România în iunie

Proprietarii austrieci au majorat cu aproape 47 de milioane de euro capitalul social al firmei Logistic Contractor SRL, care operează parcul logistic din Mogoşoaia LOG.IQ. În octombrie anul trecut, austriecii de la Immofinanz reuşise să închirieze 30% din prima etapă a proiectului logistic din Mogoşoaia.

Ulterior, în luna noiembrie, dezvoltatorul imobiliar Immofinanz a semant un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului portofoliu logistic, inclusiv proprietăţile din România. Austriecii au decis atunci majorarea capitalul social al firmelor vândute, înainte de preluarea de către subsidiara Logicor.

Întrebaţi de ECONOMICA.NET care este motivul acestor majorări de capital, reprezentanţii Immofinanz au spus atunci că „această măsură de consolidare a capitalului a reprezentat o etapă de pregătire pentru vânzarea companiei. Vânzarea portofoliului logistic este un pas important în vederea simplificării și optimizării structurii portofoliului Immofinanz și vizează concentrarea pe principalele sectoare de expertiză ale companiei, cele de office și retail”.

Pe locul doi în topul investitorilor străini după valoarea majorărilor de capital se află americanii de la Weatherford. Aceştia au pompat, prin intermediul unei firme din Singapore, suma de 28 milioane de euro la subsidiara din judeţul Prahova, Weatherford Atlas GIP SA, specializată în foraje petroliere. Activitatea societăţii se desfãşoară în principal pe teritoriul României. Printre clienţii interni se numără OMV Petrom, Romgaz iar printre clientii externi, concesionari de perimetre în România se numără: Amroco, Wintershall, Falcon, Toreador Resources Corporations, Sterling Resources, Forest Oil, Tullow Oil, Regal Petroleum.

În anul 2001, Atlas GIP a înfiinţat baza sa din Aktau – Kazakhstan al cărei principal beneficiar este Tasbulat Oil Corporation (filiala a OMV Petrom). De asemenea, compania a asigurat asistenţă tehnică în străinătate ca subcontractor al Rompetrol în Algeria, Irak, Iordania şi Libia.

Locul trei în topul investitorilor care au adus cei mai mulţi bani în România se află proprietarul american al companiei cu sediul în Bucureşti, Moldova Seminţe SRL. Capitalul social al firmei specializate în cultivarea cerealelor a fost majorat cu aproape 26 de milioane de euro, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Şi turcii de la Garanti Bank au majorat capitalul social al subsidiarei din România cu 22 de milioane de euro în luna iunie, via Olanda.

Pe locul 5 se situează grecii care operează reţeaua de magazine Jumbo, cu o infuzie de capital de aproape 20 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Guvernul va putea superviza firmele vitale din energie şi a operatorului de gazoducte
Ungaria – Guvernul va putea superviza firmele vitale din energie şi a operatorului de gazoducte
Ungaria a adoptat un decret care permite Guvernului să preia supervizarea firmelor vitale din sectorul energetic, precum şi asupra operatorului reţelei de gazoducte FGSZ, în situaţii de......
Criminalii cibernetici vând acces la companii prin Dark Web. Cât costă aceste servicii și care sunt riscurile atacurilor
Criminalii cibernetici vând acces la companii prin Dark Web. Cât costă aceste servicii și care sunt riscurile atacurilor
Odată cu dezvoltarea criminalității cibernetice pe modelul de afaceri de furnizare de servicii, informațiile necesare ...
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat miercuri schema de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor în construirea ...
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – 29.06.2022
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – ...
ROBOR creşte puternic şi atinge cele mai mari valori din 2011 şi până acum.