Autostrada Bacău – Pașcani: Ministerul Transporturilor propune exproprieri de peste 38 milioane de lei

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune exproprieri în valoare de peste 38 de milioane de lei pentru construirea Autostrăzii Bacău - Pașcani (77 km), potrivit unui proiect publicat pe site-ul instituției. Amintim că acest tronson din Autostrada Moldovei (A7) se află în procedura de licitație pentru contractarea lucrărilor de execuție.
Anemona Andone - Dum, 18 sept. 2022, 09:47
Autostrada Bacău - Pașcani: Ministerul Transporturilor propune exproprieri de peste 38 milioane de lei

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Bacău – Pașcani”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național”, se arată pe site-ul MTI.

Prin acest proiect, MTI propune aprobarea declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Bacău – Pașcani”, situate pe raza localităților Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești din județul Bacău, Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești, Roman din județul Neamț, Mircești Hălăucești, Mogoșești-Siret, Stolniceni-Prăjescu, Pașcani din județul Iași.

Valoarea despăgubirilor este în cuantum total de 38,31 milioane de lei, pentru un număr de 5.784 imobile proprietate privată, în suprafață totală de 14,76 milioane de mp, reprezentând teren cu sau fără investiții.

Suma de 38,31 milioane de lei se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, cu modificările și completările ulterioare, la capitolul 84.01” Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 “Proiecte cu finanțare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR”, articolul 61.06 „Transferuri din bugetul de stat către întreprinderi publice și institute naționale de cercetare-dezvoltare pentru susținerea proiectelor aferente PNRR”.

Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Bacău – Pașcani (77 km) din Autostrada Moldovei – A7 a fost publicat pe 27 iulie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 5,86 miliarde de lei și 6,91 miliarde de lei.

Licitația este împărțită în trei loturi:

Lotul 1 Bacău/Săucești – Trifești va avea o lungime de 30,3 km și o valoare estimată de 2,041 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 2 Trifești – Gherăești va avea o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,601 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 3 Mircești – Pașcani va avea o lungime de 28,09 km și o valoare estimată de 2,215 miliarde de lei (fără TVA)

Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 septembrie 2022, conform calendarului actual din SEAP.

Execuția fiecărui lot va dura 30 de luni, iar valoarea totală de 5,858 de miliarde de lei (fără TVA), necesară lucrărilor, va fi asigurată prin PNRR.

Te-ar mai putea interesa și
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Tănase, BVB: Avem mai mult de 50 de listări din 2010 şi până acum. Jumătate au avut loc în 2021
Peste 50 de companii s-au listat la Bursa de Valori din Bucureşti din 2010 şi până în prezent, iar aproape jumătate din listări au avut loc în 2021, a afirmat, joi, directorul general al BVB,......
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Guvernul aprobă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria la Beba Veche
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, la Beba Veche.
Ciolacu: Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti
Ciolacu: Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti
Guvernul va adopta în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat ...
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată ...