Autostrada Bucureștiului: UMB a montat prima grindă metalică peste A3 București – Ploiești VIDEO

UMB a început montarea tablierului metalic peste Autostrada A3, pe sensul de mers Ploiești - București, a anunțat miercuri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat pe șantierul lotului 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).
Anemona Andone - mie, 31 mai 2023, 15:14
Autostrada Bucureștiului: UMB a montat prima grindă metalică peste A3 București - Ploiești VIDEO

„Mă aflu pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului (A0), în zona nodului rutier dintre A0 și A3, unul dintre cele mai importante noduri rutiere care se construiesc acum”, a transmis oficialul din Transporturi.

Potrivit lui, la acest nod rutier, a început montarea tablierului metalic peste Autostrada A3.

„Tablierul metalic este produs în România, la societatea antreprenorului din Adjud. Este fabricat din metal de tip Corten, rezistent la intemperii, autoprotejându-se împotriva coroziunii”, a explicat Scrioșteanu.

El a detaliat că o singură grindă care se montează cântărește aproximativ 50 tone, iar tablierul pasajului principal cântărește în jur de 1300 tone.

„Pe perioada lucrărilor la pasajul peste A3 aferente acestui nod rutier, traficul rutier se desfășoară restricționat și recomandăm șoferilor să circule cu atenție pe acest sector de autostradă. După ce se finalizează montarea tablierului pe acest fir de autostradă, luna viitoare vor fi mutate restricțiile pe celălalt fir, București – Ploiești”, a continuat oficialul din Transporturi.

El a amintit că antreprenorul UMB și-a asumat finalizarea lucrărilor înainte de termenul contractual din 2024, în vara acestui an putând să circulăm între DN1 Corbeanca, A3 și DN2 Afumați pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului (A0).

Primii kilometri inaugurați din Autostrada Bucureștiului (A0) vor fi din secțiunea nordică, deși pe secțiunea sudică lucrările au început mult mai devreme. Constructorul român UMB promite finalizarea lucrărilor la lotul 2 al A0 Nord în august, urmând ca lotul 2 din A0 Sud, construit de turcii de la Alarko, să fie deschis circulației în octombrie, au spus anterior pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...