„Autostrada Ford”: UMB a mobilizat 550 de muncitori pe tronsonul 4, unde se lucrează non-stop – Grindeanu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a postat sâmbătă imagini de pe șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12). Lucrările la cei 31,82 de kilometri ai lotului Colonești - Oarja/Pitești vor fi finalizate anul acesta, potrivit lui Dorinel Umbrărescu, omul de afaceri care controlează cel mai mare grup de construcții de drumuri din România.
Anemona Andone - sâm, 13 apr. 2024, 13:57

„550 de muncitori, 100 de utilaje. Se lucrează non-stop pe Tronsonul 4 Coloneşti – Piteşti al DEx12”, se arată în postarea ministrului de pe TikTok.

@sorin.grindeanu7 550 de muncitori, 100 de utilaje. Se lucrează non-stop pe Tronsonul 4 Coloneşti- #Piteşti al #DEx 12 #fyp #Romania #infrastructure ♬ Blade – DJ Kuba & Neitan & Bounce Inc.

Stadiul lucrărilor la tronsonul 4 al DEx12 a ajuns la 48%, conform imaginilor prezentate sâmbătă de șeful Transporturilor.

UMB va finaliza lucrările la DEx12 în 2024

Până la finalul anului, cei aproape 32 de kilometri ai DEx12 urmează să fie finalizați, potrivit estimărilor lui Dorinel Umbrărescu.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) este luna octombrie 2024, se arată și într-un răspuns al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu la o interpelare a deputatului USR de Vâlcea, Ion Marian Lazăr.

umb

„Termenul contractual de finalizare al contractului este Trimestrul IV 2024, însă având în vedere că au avut loc întâlniri de management între CNAIR și antreprenor cu privire la măsurile ce trebuie întreprinse pentru atât de către beneficiar, cât și de către antreprenor pentru finalizare mai rapidă a lucrărilor, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este luna octombrie 2024″, se arată în răspunsul cabinetului ministrului Transporturilor pentru deputatul USR de Vâlcea.

Șeful Transporturilor a mai explicat că, în vederea evitării unor demolări și relocări de utilități, a fost necesară modificarea traseului inițial și că astfel a apărut necesitatea unor exproprieri suplimentare pentru anumite porțiuni. Iar autorizația de construire pentru aceste porțiuni a fost emisă în octombrie 2023.

UMB a mai construit și tronsoanele 2 și 3 ale primului drum expres din România. Tronsonul 3 a fost inaugurat la sfârșitul anului trecut, după ce muncitorii lui Dorinel Umbrărescu au lucrat și noaptea pentru finalizarea lucrărilor.

Tronsonul 1 al DEx12 a fost atribuit turcilor de la Ozaltin, după ce a fost reziliat contractul cu fostul constructor italian Tirrrena Scavi.

Anul trecut, Grindeanu estima că lucrările la întreg Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12) ar urma să fie finalizate până în toamna lui 2024, când se va putea circula pe șosea de mare viteză de la Craiova până la Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...