Autostrada Ploiești – Buzău: CNSC a dispus reevaluarea ofertelor de pe primele două locuri pe lotul Pietroasele – Buzău

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestațiile constructorilor din Turcia la licitația pentru lotul 3 Pietroasele - Buzău din Autostrada Ploiești - Buzău (A7). Mai exact, CNSC a dispus reevaluarea ofertelor de pe primele două locuri, respectiv cea a asocierii conduse de orădenii de la Drum Asfalt și cea a turcilor de la Nurol.
Anemona Andone - lun, 18 apr. 2022, 22:06
Autostrada Ploiești - Buzău: CNSC a dispus reevaluarea ofertelor de pe primele două locuri pe lotul Pietroasele - Buzău

„Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor admite, în parte, contestația formulată de asocierea Nurol – Makyol și contestația formulată de Tefken și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 24/2422/07.03.2022, în partea ce privește ofertele admisibile, procesele – verbale de evaluare, în partea ce privește asocierea Drum Asfalt (lider de asociere) – Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi – Opr Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Trameco și asocierea Nurol Insaat Ve Ticaret AS – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile.

Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei asocierii Drum Asfalt (lider de asociere) – Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi – Opr Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Trameco și ofertei asocierii Nurol Insaat Ve Ticaret AS – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS și stabilirea rezultatului procedurii, în termen de 20 zile de la primirea deciziei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice”, se arată în decizia CNSC din 14 aprilie 2022.

Pe de altă parte, CNSC a respins, ca nefondate, capetele de cerere privind reevaluarea ofertei asocierii Drum Asfalt și asocierii Nurol, cu constatarea caracterului inacceptabil și neconform al ofertelor, din contestațiile asocierii Nurol și societății Tefken.

Totodată, CNSC a respins și contestația Danlin XXL SRL.

Pe 18 martie, constructori din Turcia, România și Bulgaria au contestat rezultatul licitației pentru construirea lotului 3 Pietroasele – Buzău din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Pentru acest lot fusese declarată câștigătoare oferta asocierii conduse de orădenii de la Drum Asfalt.

Turcii de la Nurol, cu oferta clasată pe al doilea loc, cereau reevaluarea ofertei orădenilor de la Drum Asfalt din punct de vedere al conformității acesteia.

La rândul lor, turcii de la Tefken, cu oferta de pe al treilea loc, solicitau reevaluarea ofertelor Drum Asfalt și Nurol, „cu consecința stabilirii caracterului neconform și inacceptabil al acestora”.

Rezultatul licitației a mai fost contestat și de către asocierea Dalin XXL – Hydrostroy AD – VDH AD. Asocierea româno – bulgară era nemulțumită că oferta sa a fost declarată neconformă și solicita CNSC să oblige CNAIR la reevaluarea ofertei sale și pe cea a asocierii declarate câștigătoare.

Amintim că pe 7 martie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat oficial câștigătorul licitației pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău. Oferta situată pe primul loc este cea a asocierii Drum Asfalt (Leader) – OPR Asfalt – Ilgaz Insaat – Trameco – Obras.

Asocierea de constructori români, turci și spanioli trebuie să finalizeze în 20 de luni lucrările pe cei 13,9 km ai acestui lot, după semnarea contractului, declara la acea dată ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu

Valoarea contractului finanțat prin PNRR este de 947,745 de milioane de lei, fără TVA, preciza atunci Grindeanu.

În septembrie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit în total 39 de oferte la licitația pentru construirea celor trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7). Cele mai multe, respectiv 27, provin de la companii din Turcia.

𝗟𝗼𝘁 𝟯, 𝗔𝟳 (𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲 – 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂)
Pentru cei 13,9 km ai tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) s-au arătat interesate 14 firme și asocieri.
Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.
Autostrada A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Te-ar mai putea interesa și
Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru zona Moldovei s-a epuizat în șase minute
Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru zona Moldovei s-a epuizat în șase minute
A treia sesiune de înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a derulat la fel ca primele două: bugetul a fost epuizat în mai puțin de șase minute...
Politehnica Timișoara reglementează folosirea AI la examenele de licență. ”Este destul de clar că mulți vor încerca să folosească ChatGPT”
Politehnica Timișoara reglementează folosirea AI la examenele de licență. ”Este destul de clar că mulți vor încerca ...
Universitatea Politehnica Timișoara anunță că este printre primele instituții de învățământ public din România ...
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest fel, în următorii doi ani – raport PwC
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest ...
Aproximativ trei sferturi dintre companiile din România (71,4%) au iniţiat implementarea cloud-ului fie pentru mai multe ...
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni Rusia-Belarus
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni ...
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că dacă o altă ţară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ...