Autostrada Transilvania: Francezii de la Egis vor superviza lucrările pe lotul UMB, Zimbor – Poarta Sălajului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul Zimbor - Poarta Sălajului (12 km) cu francezii de la Egis. Aceeași companie de consultanță a asigurat și până acum supervizarea lucrărilor pe toată Autostrada Transilvania, încă de pe vremea când era construită de americanii de la Bechtel.
Anemona Andone - Dum, 14 aug. 2022, 22:18
Autostrada Transilvania: Francezii de la Egis vor superviza lucrările pe lotul UMB, Zimbor - Poarta Sălajului

Noul contract cu Egis a fost semnat pe 5 august 2022 pentru suma de 24,63 milioane de lei, potrivit unui anunț de atribuire publicat pe 11 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Durata contractului, prevăzută în cadrul licitației câștigate de Egis, era de 160 luni începând, din care: 12 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 24 luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

„Având în vedere că la data lansării prezentei proceduri de achiziţie publică (12 octombrie 2021 – n.r.) există în desfăşurare contractul nr. 2562/2004 încheiat între Autoritatea Contractantă şi J.V. Egis Royte Scetaroute – Egis International, având ca obiect supervizarea întregului obiectiv de investiţii: Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, semnarea contractului de achiziţie publică este condiţionată de decizia Autorităţii Contractante privind încetarea contractului mai sus menţionat”, se mai arăta în anunțul de licitație.

În octombrie anul trecut, cu ocazia lansării a patru licitații pentru supervizarea de lucrări pe A3, reprezentanții CNAIR ne-au explicat că contractul semnat în 2004 cu Egis pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Brașov – Borș urma să înceteze. „Aceste licitații au fost lansate pentru a se asigura serviiciile de supervizare pe sectoarele menționate, după finalizarea contractului cu Egis. După atribuirea contractelor pe secțiunile menționate, se va înceta contractul cu Egis, dar acest lucru se poate efectua atunci când va exista un Supervizor nou”, au transmis atunci reprezentanții CNAIR.

Valoarea contractului din 2004 cu Egis International Franta Sucursala București pentru supervizare lucrări de construcție Autostrada Brașov – Cluj – Borș este de 236,57 milioane de lei.

Pe 22 iulie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost emis ordinul de începere pentru construcția secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3). Contractul pentru proiectarea și execuția acestui lot a fost atribuit firmelor lui Dorinel Umbrărescu.

Construcția, finanțată prin PNRR, are o valoare de 680,40 milioane de lei (fără TVA) și trebuie finalizată până în anul 2024 (24 de luni).

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...