Contractul pentru lotul din A8 cu o lungime de 14,4 kilometri din județul Harghita a fost atribuit asocierii de constructori din România și Bulgaria pentru o ofertă de 821 milioane lei (fără TVA) și poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestații, informează CNIR.
„Încă un lot al Autostrăzii A8 are de astăzi constructor. Chiar dacă nu prezintă provocări tehnice comparabile cu celelalte loturi de munte, lotul 1 D Joseni-Ditrău include 21 de pasaje și viaducte, 3 fiind ecoducte pentru permeabilitatea animalelor. Am făcut astăzi încă un pas important pentru a asigura o infrastructură rutieră modernă, iar la finalul lucrărilor să fie posibilă unirea celor două provincii istorice, Transilvania și Moldova și pe autostradă”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Termenul de realizare este de 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție lucrări).
Caracteristici tehnice :
Pe traseul dintre Joseni și Ditrău va fi amenajat câte un spațiu de servicii (stânga/dreapta) care include zonă comercială, benzinării, 12 spații de încărcare pentru mașini electrice și toalete.
Pentru lotul 2B Grințieș – Pipirig, ultimul lot al secțiunii montane a A8, ofertele sunt în etapa finală a evaluării, adaugă reprezentanții CNIR.
Cinci oferte au fost depuse pentru construirea lotului 1 D Joseni – Ditrău (14,4 km) pe secțiunea montană a Autostrăzii Unirii A8, anunța în decembrie 2024 Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR).
Potrivit CNIR, cei cinci ofertanți sunt:
1.Nurol Insaat ve Ticaret (Turcia) Ofertant Unic
2.Geiger Transilvania (România) Ofertant Unic
3.Asocierea Danlin XXL (Leader/România) -Groma Hold-Intertranscom Impex SRL
4.Asocierea MIS Grup (Leader/România)-Ad Astra IPP SRL- Automagistral-Pivden LLC
5.Asocierea SA&PE Construct SRL (Leader)-Spedition UMB-Tehnostrade SRL (România)
Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă din județul Harghita este cuprinsă între 1,02 miliarde de lei și 1,2 miliarde de lei (fără TVA.
Tronsonul montan Miercurea Nirajului – Leghin conține șase loturi. Dintre acestea, cele de la capete au fost scoase la licitație de către CNAIR, respectiv:
Amintim că celelalte patru loturi ale sectorului montan au fost preluate de CNIR: