Avion prăbuşit Franţa – Airbus A320: Ce naţionalităţi aveau pasagerii

Cel puţin trei kazahi se aflau la bordul avionului Airbus A320 al companiei germane Germanwings care s-a prăbuşit marţi în Alpi cu 150 de persoane la bord, au anunţat miercuri autorităţile din Kazahstan, informează AFP. Printre victime se numără şi australieni, columbieni şi este posibil ca printre pasageri să se fi aflat şi cetăţeni britanici şi mexicani.
Economica.net - mie, 25 mart. 2015, 10:19
Avion prăbuşit Franţa - Airbus A320: Ce naţionalităţi aveau pasagerii

Ministerul de Externe kazah a anunţat că Erbol şi Adil Imankulov, născuţi în 1965 şi respectiv 1989, şi Aijan Isengalieva, născută în 1966, se numără printre victime, fără însă a preciza dacă aceştia aveau şi o altă cetăţenie, scrie Agerpres.

Ministerul a adăugat că încearcă să confirme informaţiile oferite de autorităţile germane potrivit cărora un al patrulea pasager, Elena Bles, deţinea şi cetăţenie kazahă.

Avionul Airbus A320 a decolat de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, destinaţia fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar, şi 45 spanioli.

Guvernul britanic a anunţat că ‘este probabil ca la bordul avionului să fi fost şi câţiva cetăţeni britanici’, notează DPA.

Doi australieni care şi-au pierdut viaţa în accident au fost identificaţi ca fiind o femeie în vârstă de 68 de ani şi fiul său în vârstă de 29 de ani, a afirmat ministrul de externe australian Julie Bishop în parlament.

Ministerul de Externe de la Bogota a anunţat moartea a doi cetăţeni columbieni aflaţi la bordul avionului Airbus A320 prăbuşit marţi în sudul Franţei. De asemenea, printre victime se mai află doi argentinieni, un danez şi cel puţin un cetăţean belgian, iar autorităţile din Mexic au evocat prezenţa ‘probabilă’ a doi mexicani în avion, potrivit AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană contestă carantina impusă de Irlanda pentru călătorii veniți din cinci state ale UE
Comisia Europeană contestă carantina impusă de Irlanda pentru călătorii veniți din cinci state ale UE
Comisia Europeană a trimis vineri o scrisoare autorităţilor irlandeze prin care contestă măsura de carantină obligatorie la hotel impusă călătorilor din anumite ţări, între care cinci......
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor ...
Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare a anunțat vineri că a prelungit cu zece luni, până la 31 ianuarie 2022, perioada ...
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primarul Mihai Chirica a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va prelua sistemul ...
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
Fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, vineri, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti.