Avocaţii lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul ICA

Avocaţii lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul în care acesta a fost condamnat la 10 ani închisoare în dosarul ICA şi îi acuză pe judecători că au avut o atitudine 'părtinitoare'.
Economica.net - mar, 06 ian. 2015, 15:20
Avocaţii lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul ICA

Apărătorul Gheorghiţă Mateuţ a susţinut marţi, în faţa completului de divergenţă care a luat în discuţie contestaţia în anulare formulată de Dan Voiculescu, că dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) nu a fost repartizat legal completului format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, proaspăt promovaţi de la Tribunalul Bucureşti.

În plus, cei doi magistraţi, susţine Mateuţ, s-au grăbit în pronunţarea sentinţei, nu au studiat îndeajuns dosarul şi ar fi avut o atitudine ‘făţiş părtinitoare’.

Omul de afaceri Dan Voiculescu nu este prezent la proces iar la dosar a venit o adresă de la penitenciar în care se arată că acesta nu doreşte să participe.

CAB a decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, în complet de divergenţă, a contestaţiei depuse de Dan Voiculescu şi a acordat termen pentru data de 6 ianuarie, după ce, completul de doi judecători care au analizat contestaţia în anulare, nu au căzut de acord asupra sentinţei.

În cazul în care contestaţia este admisă, se poate decide rejudecarea dosarului în care Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 25 – 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanţa a confiscat de la Camelia şi Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea liniei
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea ...
Guvernul a aprobat miercuri, 19 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea și reabilitarea liniei de ...
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Miarcel Ciolacu privind o posibilă revenire ...