1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Avram, BNR: Cei care au luat credite în franci elveţieni au înţeles riscurile

Cei care au luat credite în franci elveţieni nu cred că aveau doar 4 clase şi au înţeles la ce riscuri s-au expus, a declarat Ruxandra Avram, şef serviciu în Banca Naţională a României (BNR), într-o conferinţă organizată de Oxygen Events.

29 mar, 2018 | Agerpres

'Reglementarea vine peste noi că vrem că nu vrem. Integrarea României în piaţa comună în domeniul plăţilor nu se face automat, că vrea un fintech, că vrea o bancă. Să vină toţi actorii care au ceva de spus în domeniul ăsta, să-şi prezinte oferta, şi cineva la capătul celălalt să o accepte. Între ei va trebui să stea cineva să dirijeze administrarea riscurilor de care nu vom scăpa, încrederea populaţiei în ceea ce priveşte aceste instrumente, pentru că toată lumea îmi spune că au luat credite în franci elveţieni şi acum vin şi plâng. Credeţi că nu au înţeles la vremea respectivă? Sunt convinsă că s-a înţeles şi la ce riscuri te expui. Cei care au luat credite în franci elveţieni nu cred că aveau 4 clase', a spus Avram.

Ea a precizat că în noua tehnologie se va întâmpla la fel.

'În noua tehnologie se va întâmpla la fel, vor fi produse noi, produse rapide, e generaţia millennials care le va accesa cu mare plăcere, fără să gândească riscurile din spate. Este logic să existe o reglementare. Piaţa trebuie să funcţioneze ordonat', a precizat oficialul BNR.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO