1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

AvtoVAZ lansează în colaborare cu Renault vehiculul utilitar Lada Largus

AvtoVAZ, cel mai mare producător auto din Rusia, a început miercuri producţia unui nou vehicul utilitar - Lada Largus, la fabrica sa din oraşul Togliatti, în regiunea Samara, scrie Reuters.

04 apr, 2012 | ECONOMICA.net

Lada Largus este primul proiect comun important realizat de AvtoVAZ şi alianţa Renault-Nissan. La fabrica din Togliatti vor fi construite până la 350.000 de maşini pe an, acestea fiind modele Lada, Renault şi Nissan.

Investiţia totală în proiect se ridică la aproape 400 milioane de euro, din care AvtoVAZ şi Nissan au investit fiecare câte 25%, iar Renault - 50%.

În 2008 Renault a plătit un miliard de dolari pentru un pachet de 25% din acţiunile AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada.

Sergei Şemezov, şeful Russian Technologies, care deţine 25% din acţiuni la AvtoVAZ, a declarat miercuri că vânzarea către Renault a unei participaţii majoritare la compania rusă va fi amânată cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie.

"La sfârşitul lunii intenţionez să merg la Paris pentru o întâlnire cu şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, şi atunci se va decide", le-a declarat reporterilor Sergei Şemezov.

Directorului general al Renault Rusia, Bruno Ancelin, afirma luna trecută că alianţa Renault-Nissan Motor Co. va prelua în săptămânile următoare un pachet majoritar de acţiuni la AvtoVAZ.

"Acordul a fost amânat din cauza alegerilor din Rusia însă este o chestiune de săptămâni", a declarat Bruno Ancelin. Potrivit acestuia, alianţa Renault-Nissan va prelua 50% plus o acţiune din AvtoVAZ.

Mass-media din Franţa susţine că Renault ar urma să-şi majoreze participaţia la 35% din acţiunile AvtoVAZ în timp ce partenerul Nissan ar urma să controleze 15% din acţiunile AvtoVAZ, producătorul autoturismelor marca Lada.

Alianţa Renault-Nissan a înregistrat în 2011 un nou record de vânzări, în condiţiile în care anul trecut vânzările sale au crescut cu 10% până la 8,03 milioane autovehicule. Cifra globală include 2,72 milioane autovehicule vândute de Renault (în creştere cu 4,6% în ritm anual), 4,67 milioane de autovehicule pentru Nissan (în creştere cu 14,4%) şi 638.000 de autovehicule pentru AvtoVaz.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO