1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Banca Centrală a Rusiei se aşteaptă la un impact limitat al Campionatului Mondial 2018 asupra PIB-ului

În pofida investiţiilor importante pe care le-a necesitat, găzduirea Cupei Mondiale la fotbal va avea un impact limitat, de doar 0,1-0,2 puncte, la creşterea economică a Rusiei în acest an, a estimat vineri Banca Centrală a Rusiei, transmite AFP.

15 iun, 2018 | Agerpres

'Organizarea unui eveniment internaţional de asemenea amploare va susţine creşterea economică în al doilea trimestru şi până la finele anului iar contribuţia sa la creşterea Produsului Intern Brut va ajunge până la 0,1-0,2 puncte procentuale', a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina.

Potrivit estimărilor Băncii Centrale, Produsul Intern Brut al Rusiei va înregistra o creştere de 1,5-2,0% în acest an, după un avans de 1,5% în 2017.

Un studiu al agenţiei de evaluare financiară Moody's arată şi el un impact 'foarte limitat' al CM 2018 asupra economiei ruseşti iar beneficiile vor fi repartizate în mod inegal pe teritoriul Rusiei.

Cupa Mondială de fotbal va fi organizată în perioada 14 iunie - 15 iulie pe 12 stadioane din 11 oraşe din Rusia: Moscova, Sankt Petersburg, Kazan, Nizhny Novgorod, Saransk, Kaliningrad, Volgograd, Yekaterinburg, Samara, Sochi şi Rostov pe Don.

Rusia a investit aproximativ 11 miliarde de dolari (860 miliarde ruble) în perioada 2013-2018 pentru a se pregăti pentru CM 2018. Au fost construite sau renovate stadioanele din 10 oraşe, au fost modernizate mai multe aeroporturi şi a fost construit un nou aeroport la Rostov, au fost renovate mai multe zeci de gări, drumuri şi infrastructuri energetice.

Cu toate acestea, potrivit experţilor Moody's, efectele pozitive ale investiţiilor au fost deja resimţite de sectorul construcţiilor, principalul beneficiar al CM 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO