1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Băncile vor creşte salariile de bază cu mai puţin de 3%, în 2015 - sondaj

Băncile din întreaga lume ar urma să majoreze salariile de bază cu mai puţin de 3% în acest an şi majoritatea nu intenţionează să modifice structura de recompensare în faţa noilor norme ale Uniunii Europene privind bonusurile, arată rezultatele unui sondaj publicat joi de firma de consultanţă Mercer, transmite Reuters.

29 ian, 2015 | Agerpres

Potrivit acestui studiu, care a cuprins 63 de firme, salariile în bănci, companii de asigurări şi alte firme de servicii financiare ar urma să crească cu 5-8% pe pieţele emergente, cu 2-3% în America de Nord şi 1,5-2% în Europa, scrie Agerpres.

Sondajul arată că aproximativ 60% din companii preconizează că în 2015 nivelul bonusurilor va rămâne la un nivel comparabil cu 2014, în timp 20% se aşteaptă la o majorare comparativ cu anul trecut. Creşterile sunt aşteptate mai ales în domeniile private banking, private equity, investment banking şi asigurări de proprietăţi şi daune.

De asemenea, sondajul mai arată că 40% din băncile intervievate au introdus anul trecut aşa-numitele 'role-based allowances', plăţi fixe stabilite la începutul anului dar care nu sunt considerate plăţi de bază de către bănci, ca răspuns la decizia Uniunii Europene de a limita bonusurile la 200% din salariu şi alte 10% din bănci au de gând să introducă astfel de scheme.

În luna octombrie a anului trecut, Autoritatea Bancară Europeană a decis că 'role-based allowances' trebuie considerate drept plăţi variabile astfel încât băncile trebuie să-şi revizuiască regulile de recompensare însă sondajul Mercer arată că foarte puţine firme au de gând să le elimine.

'Pe baza rezultatelor studiului Mercer, se pare că 2015 va fi un an de stabilizare a programelor compensatorii după mai mulţi ani de modificări datorate în mare parte noilor reglementări introduse după criza financiară', a declarat Vicki Elliott, partner la Mercer.

Studiul Mercer arată că salariile în companiile de asigurări de viaţă şi daune ar urma să crească cu peste 3% în acest an în timp ce băncile vor majora salariile cu 2-3%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO