1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Barroso: Europa se confruntă cu probleme sistemice. Unele guverne nu înţeleg amploarea crizei

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizează că Uniunea Europeană se confruntă cu probleme sistemice şi cu o "urgenţă socială" şi că unele guverne "nu înţeleg deplin" amploarea actualei crize, soluţia fiind, în opinia sa, accelerarea integrării.

13 iun, 2012 | Mediafax

Preşedintele Executivului comunitar atrage atenţia că "Uniunea Europeană se confruntă cu o urgenţă socială", notând că unele guverne europene "nu înţeleg deplin" amploarea actualei crize. Jose Manuel Barroso afirmă că soluţia este intensificarea procesului integrării, o abordare propusă deja de Germania.

"Ne aflăm într-un moment decisiv pentru integrarea europeană", a subliniat Barroso, citat de BBC News online.

"Chiar dacă guvernele adoptă măsuri adecvate pentru reformă, aceste măsuri riscă să fie anulate de anumite evenimente. Trebuie să recunoaştem că avem o problemă sistemică. Avem nevoie de o viziune şi de o direcţie concretă. Nu sunt convins că această urgenţă este înţeleasă deplin de toate capitalele...", a explicat Barroso în Parlamentul European.

În Italia, premierul Mario Monti a declarat că este "relaxat" în legătură perspectivele de relansare ale ţării sale, afirmând că Roma nu are nevoie de asistenţă financiară europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO