1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

Băsescu: Terorismul îi loveşte şi pe români, chiar dacă actul de terorism nu se produce pe teritoriul ţării

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că orice act de terorism produs în Europa afectează în egală măsură şi România.

17 iul, 2016 | ECONOMICA.net

El a afirmat, la România TV, că ţara noastră trebuie să fie solidară cu statele care sunt victime ale acţiunilor teroriştilor.

"Orice atentat, orice act terorist în Europa ne afectează şi pe noi în mod direct, prin cetăţenii pe care îi avem. Avem trei milioane şi jumătate de cetăţeni în Europa. La Paris am avut români care au fos ucişi, la Nisa am avut români, la Madrid zeci de români care au fost ucişi. Terorismul îi loveşte şi pe români chiar dacă actul de terorism nu se produce pe teritoriul României", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a atras atenţia că serviciile de securitate, inclusiv cele din România, nu sunt capabile să prevină toate atacurile teroriste.

"Nu vreau să panichez pe nimeni. Structurile de securitate româneşti sunt mobilizate tot timpul să prevină atacuri teroriste, dar nicio structură, niciun stat, inclusiv România, nu poate garanta că este în măsură să prevină un atac la metrou oricând ar fi el", a susţinut Traian Băsescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO