1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

BCE a lăsat nemodificate dobânzile la prima şedinţă de politică monetară condusă de Christine Lagarde

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să menţină nemodificată dobânda de politica monetară la finalul primei şedinţe de politică monetară sub conducerea noului preşedinte, Christine Lagarde, informează AFP.

12 dec, 2019 | Agerpres

Într-un comunicat de presă al BCE, instituţia precizează că, la şedinţa care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,50%.

"Consiliul guvernatorilor anticipează menţinerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va observa o convergenţă robustă a perspectivelor inflaţiei către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecţie, precum şi reflectarea consecventă a acestei convergenţe în dinamica inflaţiei de bază", se precizează în comunicatul BCE.

Atenţia analiştilor se îndreaptă spre conferinţa de presă a preşedintelui BCE, Christine Lagarde, programată să înceapă la ora 14:30 (ora Europei Centrale), ocazie cu care şeful BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate joi. De asemenea, Lagarde ar urma să anunţe o amplă revizuire a strategiei BCE, în condiţiile în care actuala poziţie a băncii este criticată de participanţii de pe piaţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO