BCE angajează specialişti

Banca Centrală Europeană caută personal. Bancheri, jurişti, contabili sau experţi IT din UE sunt invitaţi să-şi depună CV-urile. Până în martie 2014 vor trebui ocupate 400 de posturi. În total, până în noiembrie, vor fi angajaţi 1000 de specialişti.
Economica.net - mie, 11 dec. 2013, 17:11
BCE angajează specialişti

Caroline Willeke, şefa departamentului de recrutări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Bancară, are la dispoziţie 12 luni pentru a completa schema de personal a instituţiei. Banca Centrală Europeană caută 1000 de specialişti în diverse domenii.

Candidaţii trebuie să provină din state membre ale UE şi să deţină cunoştinţe solide de limba engleză. Obligatorii mai sunt studiile superioare, de preferinţă master/doctorat, şi o cât mai bogată experienţă în domeniu. Pe lângă cei 770 de bancheri, directori, contabili şi consilieri, instituţia mai caută specialişti IT, jurişti, statisticieni şi persoane cu calificare în domeniul resurselor umane. Până în noiembrie 2014, toate posturile vor trebui ocupate, scrie Deutsche Welle

Mai întâi vor fi căutaţi şi aleşi managerii instituţiei înfiinţate pentru a controla activitatea băncilor europene. În acest sens, Caroline Willeke a apelat la intermediari: „Ne-am decis pentru aşa-numita abordare top-down”, spune şefa departamentului de recrutări. După aceea, directorii generali îşi vor alege singuri şefii de departamente.
Se caută specialişti din toată Europa

În vederea formării echipelor, băncile naţionale şi autorităţile de supraveghere financiară din statele membre ale UE au primit din partea BCE toate informaţiile necesare privind condiţiile de angajare şi de muncă, nivelul de salarizare sau acomodarea în Germania, în metropola Frankfurt pe Main.

Reprezentanţii BCE nu au uitat să sublinieze faptul că instituţia dispune de grădiniţă proprie şi de o şcoală europeană. „De asemenea, am ţinut să menţionăm că femeile sunt încurajate să candideze inclusiv pentru posturi de conducere”, spune Caroline Willeke.

De altfel, guvernatoarea Băncii Centrale Franceze, Daniele Nouy, a şi fost nominalizată pentru cea mai înaltă funcţie la Autoritatea de Supraveghere a BCE. Dacă Parlamentul şi Consiliul European îşi vor da acordul, Nouy şi-ar putea prelua postul curând.

Primii experţi au început lucrul

Primii 79 de responsabili cu controlul activităţii băncilor şi-au început activitatea în vară. „Avangarda” este formată din trimişi ai băncilor şi ai Autorităţilor naţionale de supraveghere din ţările UE, cu rolul de a crea cadrul de reglementare a viitoarei instituţii BCE.

Instituţia cu sediul la Frankfurt pe Main a înfiinţat cinci echipe. Două vor stabili bazele juridice şi setul de norme ale Autorităţii pentru Supraveghere, altele vor întocmi lista băncilor controlate şi metodologia de lucru. Peste jumătate dintre experţi provin din Germania, Portugalia, Spania şi Italia.

Un alt proiect mamut al BCE este programat în vara anului 2014: inaugurarea noului sediu al instituţiei din Frankfurt pe Main. La jumătatea anului viitor, cei 2300 de funcţionari ai BCE se vor muta în noile birouri.
Cei 1000 de specialişti proaspăt sosiţi nu vor putea lucra în aceeaşi clădire. Plănuit cu ani în urmă, noul sediu are o capacitate de doar 2800 de locuri. Cel puţin unii din aceşti angajaţi vor folosi birourile din vechea clădire a BCE.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...