BCR nu mai acceptă cereri noi pentru „Prima Casă”. A epuizat şi plafonul suplimentar acordat acum câteva zile

Un anunţ postat pe site-ul celei mai mari banci din România arată că BCR a terminat deja banii din plafonul suplimentar alocat de guvern şi pus la dispoziţia băncii din data de 2 iunie 2016. Banca avea deja dosare analizate şi aprobate şi acesta este motivul pentru care banii au fost terminaţi atât de rapid. Într-un comunicat, BCR spune că a primit 88,6 milioane de lei care ajung pentru circa 730 de dosare. Banii primiţi ajung pentru dosarele deja aprobate, cele în curs de aprobare ar putea primi finanţare dacă au renunţat dintre cei cu dosarele deja aprobate, spun reprezentanţii băncii.
Gabriela Ţinteanu - vin, 03 iun. 2016, 11:20
BCR nu mai acceptă cereri noi pentru

„Plafonul suplimentar alocat BCR în urma aprobării HG 366/2016 este destinat clienţilor care au depus deja solicitări de credite Prima Casă şi au fost aprobate final de către BCR până la data de 02.06.2016, în limita plafonului disponibil”, postează BCR pe site-ul propriu.

În concluzie, BCR nu mai primeşte dosare noi pentru Prima Casă.

Într-un comunicat, Banca Comercială Romană (BCR) a anunţat că a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei, permițând băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

„Plafonul alocat Băncii Comerciale Române va soluționa prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât și al garanției. Solicitările de garanție și dosarele în analiză care nu au aprobare finală, își vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent.

Banca Comercială Română va continua să ofere asistență dedicată tuturor clienților interesați de accesarea programului Prima Casă sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite instituțiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date și informații concrete despre nevoile locative reale ale clienților”, se mai arată în comunicat.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% față de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 51.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 8,5 mld lei. De altfel, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a răspuns oficial că criteriile de alocare sunt prevăzute la nivelul legislatiei incidente, iar modalitatea de distribuire a sumelor disponibile între finanțatorii participanți în program a fost convenită cu Ministerul Finanțelor Publice.

Prin HG 366/2016, Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru garanţii cu 500 de milioane de lei pentru toate cele 18 bănci înscrise în program.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...