BCR nu mai acceptă cereri noi pentru „Prima Casă”. A epuizat şi plafonul suplimentar acordat acum câteva zile

Un anunţ postat pe site-ul celei mai mari banci din România arată că BCR a terminat deja banii din plafonul suplimentar alocat de guvern şi pus la dispoziţia băncii din data de 2 iunie 2016. Banca avea deja dosare analizate şi aprobate şi acesta este motivul pentru care banii au fost terminaţi atât de rapid. Într-un comunicat, BCR spune că a primit 88,6 milioane de lei care ajung pentru circa 730 de dosare. Banii primiţi ajung pentru dosarele deja aprobate, cele în curs de aprobare ar putea primi finanţare dacă au renunţat dintre cei cu dosarele deja aprobate, spun reprezentanţii băncii.
Gabriela Ţinteanu - vin, 03 iun. 2016, 11:20
BCR nu mai acceptă cereri noi pentru

„Plafonul suplimentar alocat BCR în urma aprobării HG 366/2016 este destinat clienţilor care au depus deja solicitări de credite Prima Casă şi au fost aprobate final de către BCR până la data de 02.06.2016, în limita plafonului disponibil”, postează BCR pe site-ul propriu.

În concluzie, BCR nu mai primeşte dosare noi pentru Prima Casă.

Într-un comunicat, Banca Comercială Romană (BCR) a anunţat că a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei, permițând băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

„Plafonul alocat Băncii Comerciale Române va soluționa prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât și al garanției. Solicitările de garanție și dosarele în analiză care nu au aprobare finală, își vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent.

Banca Comercială Română va continua să ofere asistență dedicată tuturor clienților interesați de accesarea programului Prima Casă sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite instituțiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date și informații concrete despre nevoile locative reale ale clienților”, se mai arată în comunicat.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% față de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 51.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 8,5 mld lei. De altfel, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a răspuns oficial că criteriile de alocare sunt prevăzute la nivelul legislatiei incidente, iar modalitatea de distribuire a sumelor disponibile între finanțatorii participanți în program a fost convenită cu Ministerul Finanțelor Publice.

Prin HG 366/2016, Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru garanţii cu 500 de milioane de lei pentru toate cele 18 bănci înscrise în program.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
La ediţia din 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat în premieră mondială un nou concept considerat ...
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul ...
Contribuabilii mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic ...
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat, la data de 15 noiembrie 2021, creanţe în valoare totală de 60,4 milioane de lei pentru ...