1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

Bitcoin coboară sub 10.000 de dolari, după ce preşedintele Trump transformă monedele virtuale în temă de campanie

Bitcoin a coborât, luni, pentru scurt timp sub valoarea de 10.000 de dolari, după un alt week-end tumultos, în care câteva criptomonede au căzut cu mai mult de 20%, potrivit Bloomberg.

15 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu 17% de vineri, potrivit unei analize realizată de jurnaliştii de la Bloomberg. Alte monede extrem de tranzacţionate s-au dus în jos: Ethereum a scăzut cu 18%, iar Litecoin a scăzut cu 15%.

Fluctuaţia criptomonedelor vine la câteva zile după ce președintele american Donald Trump a criticat monedele digitale. Trump a scris pe Twitter joi că nu este "un fan al Bitcoin și al altor criptomonede, care nu sunt bani și a căror valoare este extrem de volatilă și nu se bazează pe nimic", adăugând că "Activele cripto nereglementate pot facilita un comportament ilegal, inclusiv trafic de droguri și alte activități ilegale".

Bitcoin "continuă să scadă, deoarece comentariile președintelui Trump au pus presiune în jos asupra criptmonedelor", a declarat Alfonso Esparza, analist senior la Oanda Corp. din Toronto. Mânia lui Trump înseamnă că "ar putea cădea în continuare la 8.000 de dolari, dând înapoi toate câștigurile obținute în iunie".

Bitcoin a urcat inițial după comentariile lui Trump, dar de atunci a șters câștigurile.

Trump a criticat, de asemenea, planul Facebook de a lansa moneda Libra, spunând că, dacă gigantul social media dorea într-adevăr să intre în finanțe, ar trebui să devină o bancă - și să fie reglementată ca una. În acelaşi timp, oficialii Facebook sunt pregătiți să-și apere proiectul pentru bani digitali în două audieri din Congresul SUA în această săptămână.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO