Bitdefender România, locul 3 în topul exportatorilor locali de software. Va angaja până la 70 de programatori în acest an

Bitdefender SRL, cel mai mare producător de software controlat de români, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 276,89 milioane de lei, dintre care peste 95% reprezintă exporturi pe toate continentele.
Economica.net - mie, 06 mai 2015, 11:33
Bitdefender România, locul 3 în topul exportatorilor locali de software. Va angaja până la 70 de programatori în acest an

Bitdefdender SRL este parte a unui holding înregistrat de Florin Talpeș, CEO-ul și co-fondatorul companiei și restul acționarilor în 2007 în Olanda, din care mai fac parte Bitdefender SUA, Bitdefender Germania, Bitdefender Marea Britanie, Bitdefender Spania și Bitdefender Dubai.

Cifra raportată de Florin Talpeș este cea doar pentru companie românească dintre care ponderea business-ului local este de doar 5%.

Pentru anul în curs Bitdefender SRL estimează o creștere de aproximativ 40% a business-ului, estimare pe care reprezentanții o așteaptă pentru întreg holdingul.

Bitdefender dezvoltă tehnologii și soluții complexe de securitate cibernetică (cyber security) în centrele sale de cercetare-dezvoltare din București, Cluj, Iași și Timișoara.

Echipa de cercetare și dezvoltare, aflată exclusiv în România, este formată din 350 de specialiși în toate cele patru centrele,  urmând să crească în acest an cu aproximativ 70 de angajați.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, în 2014 Bitdefender SRL a ocupat locul 3 în clasamentul companiilor exportatoare de servicii informatice și de media, dintr-un total de 681 de societăți care au raportat astfel de servicii. Bitdefender SRL a ocupat în 2014 locul 19 în clasamentul companiilor exportatoare de servicii indiferent de natura acestora, dintr-un total de 7000 de societăți înregistrate în România care au raportat export de servicii.

’’Inovația tehnologică și calitatea de top a produselor noastre stau la baza succesului nostru în piețele internaționale, incluzând piețe avansate precum SUA sau Germania. Să oferim constant cea mai bună securitate posibilă utilizatorilor noștri, inovând continuu, acesta este spiritul Bitdefender’’, a declarat Florin Talpeș, CEO și co-fondator al Bitdefender.

Potrivit lui Talpeș, piața românească are o dinamică foarte bună, comparativă cu multe piețe mari la nivel global pe care compania activează, iar pirateria produselor de software de securitate este extrem de scăzută ca urma a versiunilor gratuite lansate de producători.

Bitdefender a lansat recent în Statele Unite ale Americii soluția hardware de securitate pentru familii Bitdefender BOX.

Aceasta înglobează tehnologii bazate pe 21 de brevete de invenție (dintre care 3 apar în premieră în Bitdefender BOX) înregistrate de cercetători din echipa românească a Bitdefender. Bitdefender BOX este un produs considerat de analiști drept revoluționar, ce definește o nouă categorie, Security for the Internet of Things, și care cel mai probabil va înlocui în următorii ani soluțiile de securitate actuale.

Acest produs va securiza atât calculatoarele, tabletele și terminalele smartphone, cât și smart TV-urile, frigiderele de ultimă generație, sistemele de iluminat sau sistemele de alarmă conectate la Wi-Fi. 

Acest produs are un preț de 199 de dolari prin achiziționarea dispozitivului împreună cu un abonament pe 1 an de zile, urmând ca din al doilea an abonamentul să fie de 99 de dolari. 

În următoarele șase luni produsul se va adresa exclusiv pieței americane, iar estimarea de vânzări pentru următoarele 12 luni este de aproximativ 200.000 de unități.

Potrivit lui Florin Talpeș acest dispozitiv se adresează mai mult utilizatorilor de iOS, sistem nesecurizat în mare parte și celor care conectează la internet între 10 și 55 de dispozitive. 

Te-ar mai putea interesa și
Softbinator Technologies, producător de software listat la BVB, intră în liga furnizorilor de blockchain care acceptă plata cu stablecoins
Softbinator Technologies, producător de software listat la BVB, intră în liga furnizorilor de blockchain care acceptă ...
Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software axate în principal pe blockchain, inteligență artificială și DevOps, anunță implementarea în......
Proiect: Examenul pentru obţinerea permisului auto ar putea fi dat cu orice persoană care obţine o autorizaţie în domeniu
Proiect: Examenul pentru obţinerea permisului auto ar putea fi dat cu orice persoană care obţine o autorizaţie în domeniu
Parlamentarii UDMR au depus, miercuri, o iniţiativă legislativă privind reorganizarea procedurii de obţinere a permisului ...
Ce au câștigat retailerii care au pariat pe casele self-service. Topul lanțurilor care au beneficiat de decizie
Ce au câștigat retailerii care au pariat pe casele self-service. Topul lanțurilor care au beneficiat de decizie
Tehnologii de tip self-service precum plățile contactless, sistemele self-checkout și plățile cu telefonul mobil cresc ...
Gazprom va relua livrările de gaze spre Italia via Austria
Gazprom va relua livrările de gaze spre Italia via Austria
Grupul rus Gazprom a anunţat miercuri că va relua exporturile de gaze naturale spre Italia, după ce a reuşit să soluţioneze ...