1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

BNR estimează că va rata şi în acest an ţinta de inflaţie

BNR a transmis experţilor FMI că estimează ratarea ţintei de inflaţie pentru acest an, din cauza ajustărilor preţurilor administrate, dar depăşirea intervalului vizat va fi mult mai mică decât în 2012, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

25 ian, 2013 | Mediafax

"BNR a convenit cu FMI o estimare de inflaţie pentru finele acestui an de 3,7%, adică în afara intervalului ţintit, pe motiv că majorarea preţurilor administrate va avea un impact care nu poate fi contrabalansat de politica monetară fără să afecteze creşterea economică", au expllicat sursele citate.

De asemenea, BNR a anunţat FMI că nu va reduce în acest an rezervele obligatorii ale băncilor, nici la lei şi nici la valută, şi va menţine dobânda la 5,25% pentru următoarea perioadă.

În noiembrie, banca centrală a revizuit în urcare cu 1,9 puncte prognoza de inflaţie pentru 2012, de la 3,2 la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioară a intervalului ţintit, concomitent cu o creştere a prognozei pentru acest an de la 3% la 3,5%.

Rata inflaţiei a fost în decembrie anul trecut de 4,95% faţă de decembrie 2011, în afara intervalului ţintit, BNR ratând obiectivul în şase din cei opt ani de când a introdus regimul de ţintire a inflaţiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO