1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Boagiu: Trecerea metroului la Primărie, un dezastru

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, joi seară, că trecerea metroului la Primăria Capitalei este un dezastru, arătând că există finanţare pentru finalizarea magistratelor, însă Guvernul Ponta a tăiat toate fondurile

07 sep, 2012 | Mediafax

Senatorul PDL a afirmat că Guvernul Ponta "a tăiat toate fondurile", atât pe Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor- Universitate, cât şi pe Magistrala 4 Parc Bazilescu - Lacul Străuleşti, Executivul nepreocupându-se deloc de tot ce se întâmplă pe magistrala 7, Otopeni.

"Avem finanţare 320 de milioane de euro. Trebuie să pornescă proietul acesta, aşa cum trebuie să pornească şi Bragadiru-Voluntari", a susţinut fostul ministru Boagiu la DIGI 24.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că prin tăierea fnanţării pentru centurile ocolitoare ale Bucureştiului şi metroului, putem "spune adio decongestionării traficului".

"Vă imaginaţi că Primăria nu va putea să suporte circa opt miliarde de euro - căci atât costă programul de dezvoltare a structurii reţelei metropolitane pe următorii zece ani. Sunt cam 64 de staţii noi care vor fi construite. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când noi construim, singuri, de la zero. Nu are de unde Primăria, doar dacă vrei să îngropi Primaria şi din nou bani pe care îi ai la dispoziţie să nu îi foloseşti", a declarat Anca Boagiu.

Fostul ministru consideră că abordarea este superficială. "La minister am creat Autoritatea Metropolitană. Rolul ei era sa armonizeze mijloacele de transport supraterane, subterane, feroviare, astfel încât să ajungi la un sistem unic de tarifare, să ştii în orice moment - ca în orice stat civilizat - dacă se blochează metroul, să ştii ce alternative ai", a susţinut Anca Boagiu.

Guvernul va decide în perioada următoare trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO