Britanicii de la Kingfisher continuă să piardă bani cu Brico Depot România, dar pierderile se atenuează

Kingfisher Plc, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, care operează în România lanţul Brico Depot, a raportat pentru prima jumătate a anului vânzări şi profituri în creştere. În ţara noastră continuă însă să genereze pierderi, dar sunt pe un trend descendent. 
Economica.net - mar, 20 sept. 2016, 07:26
Britanicii de la Kingfisher continuă să piardă bani cu Brico Depot România, dar pierderile se atenuează

Kingfisher Plc, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, continuă să piardă bani în România, la trei ani de la achiziţia celor 15 magazine Bricostore, pe care le-a rebranduit în Brico Depot. Cu toate acestea, cuantumul pierderilor este pe un trend descendent, se arată în raportul financiar al companiei aferent primelor şase luni ale acestui an (care se termină la 31 iulie). „Vânzările din România, Portugalia şi Germania (pieţe noi pentru Kingfisher n.red) s-au cifrat la 58 de milioane de lire sterline cu pierderi de 11 milioane de lire sterline incluzând perderile mai mici din România”, se arată în raportul financiar al companiei care, per total, a înregistrat creşteri atât la profit cât şi la vânzări.

În anul financiar 2015/2016 Brico Depot România a raportat pierderi din activităţile comerciale în valoare de 9 milioane de lire sterline, adică aproximativ jumătate din pierderea totală de 17 milioane de euro pe care Kingfisher a înregistrat-o în ţările în care au intrat recent.

Citeşte şi 

Kingfisher pierde cu Brico Depot în România: minus 9 milioane de lire sterline numai din activitatea comercială

Schimbare de strategie

În ţara noastră, compania britanică operează 15 magazine sub brandul Brico Depot şi avea, la 31 iulie, 851 de angajaţi şi o suprafaţă comercială de 114.000 de metri pătraţi.

În luna martie a acestui an, compania a anunţat o schimbare a conceptului magazinelor sale. Managementul din România a decis să revină la consumatori cu o nouă propunere: magazine mai prietenoase, mai familiare, cu servicii mai multe şi o oferta îmbunătăţită. „Am făcut unele greşeli pe care trebuia să le corectăm. Acum, adăugăm lucruri la conceptul iniţial. Am avut creşteri (ale vânzărilor n.red) de două cifre şi vom continua să creştem. La finele acestui an vom intra pe profit”,declara atunci  Christian Mazauric, directorul general Brico Depot România.

Citeşte şi 

Conceptul de depozit de bricolaj a eşuat în România. Kingfisher transformă magazinele Brico Depot pentru a fi mai prietenoase

Creştere de 8% a profitului

La nivel de grup, compania a înregistrat vânzări în valoare de 5,7 miliarde de lire sterline, cu 2,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul din operaţiunile comerciale s-a cifrat la 464 de milioane de lire sterline, cu 8,7% peste nivelul anului trecut.

În anul financiar 2015/2016, Kingfisher a avut vânzări de 10,3 miliarde de lire sterline, cu 2,6% mai mult faţă de anul anterior.

Kingfisher, al treilea mare lanţ de magazine de bricolaj din lume, după companiile americane Lowe şi Home Depot, are peste 1.134 de magazine în nouă state din Europa şi Asia. Principalele branduri ale Kingfisher sunt B&Q şi Screwfix în Marea Britanie şi Castorama şi Brico Depot în Franţa.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 6,9% în ...
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul Republicii Moldova a decis instituirea stării de urgenţă în țară pe o perioadă de 30 de zile în contextul ...
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se vor închide la ora 21:00. Accesul la toate activităţile, permis doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul ...