Bucureştenii au rămas fără apă caldă. Ce va face ELCEN

Conducerea Electrocentrale Bucureşti afirmă că în cursul săptămânii viitoare se vor stabili modalităţile de rezolvare a situaţiei financiare în care se află societatea în raport cu Distrigaz şi RADET. Din cauza datoriilor cacumulate de ELCEN, bucureșnii din paru sectoare nu mai au apă caldă. 
Economica.net - sâm, 04 oct. 2014, 15:31
Bucureştenii au rămas fără apă caldă. Ce va face ELCEN

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va stabili  în cursul săptămânii modalităţile de rezolvare a situaţiei financiare în care se află societatea în raport cu Distrigaz şi RADET, potrivit Agerpres. Aceasta în contextul în care, din cauza datoriilor acumulate față de disribuitorul de gaze și de  energie termică, bucureștenii din sectoare nu mai beneficiază de apă caldă în parametrii optimi. Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată Electrocentrale Bucuresti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei.    

„Am discutat cu cei de la Distrigaz Sud şi am stabilit că vor creşte presiunea la gaze astfel încât bucureştenii să nu mai aibă niciun fel de probleme. Din păcate, ELCEN a acumulat datorii în valoare de 88 milioane de lei către Distrigaz (actualmente GDF SUEZ), în timp ce avem de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără să mai calculăm şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplătită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014. Săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire în care vom stabili modalităţile de rezolvare a acestei situaţii din punct de vedere financiar”, susţine directorul general al ELCEN, Gabriel Ignat, într-o declaraţie remisă sâmbătă AGERPRES.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) califică drept „nefondată” afirmaţia Electrocentrale Bucureşti SA conform cărora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Reţele SRL sunt cauzate, în principal, de neplata obligaţiilor financiare ale RADET şi ale PMB privind achiziţia de agent termic pentru perioada perioada ianuarie- septembrie 2014.

În data de 30 septembrie a.c., a fost finalizat procesul de divizare al ELCEN, când s-au înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti noile companii desprinse din ELCEN, precum şi Actul Constitutiv modificat al Electrocentrale Bucureşti.

În urma divizării ELCEN, au rezultat trei societăţi: Electrocentrale Bucureşti SA, Electrocentrale Constanţa SA şi Electrocentrale Titan SA.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%) Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional. În primele opt luni ale acestui an, ELCEN a înregistrat o producţie de energie termică de 2,8 milioane Gcal, respectiv 1,67 milioane MW/h de energie electrică. În primul semestru din 2014, ELCEN a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ un miliard de lei (circa 227 milioane de euro).

ELCEN a fost înfiinţată pe 18 decembrie 2002, că filială a SC Termoelectrica SA, prin reorganizarea acestei societăţi comerciale. În prezent, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, este acţionarul majoritar al ELCEN, deţinând 97,51% din titlurile companiei

Te-ar mai putea interesa și
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ani, a afirmat vineri ministrul de externe eston Margus Tsahkna, relatează......
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...