Bucureşti: Modificări de trasee şi de indicative ale liniilor pentru optimizarea transportului public

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a decis aplicarea, începând de sâmbătă, a mai multor modificări de trasee şi de indicative ale liniilor, pentru optimizarea transportului public.
AGERPRES - vin, 28 mai 2021, 14:34
Bucureşti: Modificări de trasee şi de indicative ale liniilor pentru optimizarea transportului public

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, liniile de autobuz 102 şi 202 vor fi comasate, iar noua linie – care va păstra indicativul 102 – va circula între terminalele Gara Progresul şi Cora Pantelimon. Practic, linia 102 va fi prelungită de la bulevardul Basarabia până la Cora Pantelimon, iar linia 202 va fi suspendată, scrie Agerpres.

Liniile urbane de autobuz 601 şi 682 vor avea alte indicative. Astfel, de sâmbătă, linia 601 va deveni 201, iar linia 682 va deveni 382. Traseele rămân nemodificate, iar autobuzele vor circula timp de două luni atât cu noul indicativ la fronton, cât şi cu vechiul indicativ afişat pe parbriz, pentru ca pasagerii să identifice rutele.

Pentru a sprijini proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti „Străzi Deschise”, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a dispus ca în toate zilele de weekend din perioada 29 mai – 17 octombrie, între orele 11,00 – 22,00, autobuzele liniilor 361 şi 783 să circule pe trasee modificate.

Astfel, până la jumătatea lunii octombrie, în zilele de sâmbătă şi duminică, linia 361 va funcţiona pe sensul spre Piaţa Unirii pe traseul de bază între terminalul Complex Comercial Băneasa şi Piaţa Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe bd. Mareşal Constantin Prezan, bd. Aviatorilor, bd. Lascăr Catargiu, bd. Gheorghe Magheru, bd. Nicolae Bălcescu, bd. I. C. Brătianu, rond Piaţa Unirii, terminal Piaţa Unirii 2.

La rândul ei, linia expres 783 va funcţiona pe sensul spre Piaţa Unirii pe traseul de bază între terminalul Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi Piaţa Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe bd. Mareşal Constantin Prezan, bd. Aviatorilor până la Piaţa Victoriei, după care va reveni la traseul de bază.

Proiectul „Străzi Deschise” cuprinde şapte zone din Capitală, 34 de străzi şi 11,66 kilometri de artere care, în weekend, vor fi redate exclusiv pietonilor, pentru promenadă.

Pe de altă parte, începând de luni, 31 mai, linia de autobuz 361 va fi modificată pe sensul spre Piaţa Unirii pe tronsonul bd. Naţiunile Unite – str. Libertăţii – bd. Unirii, astfel: terminal Complex Comercial Băneasa, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Şos. Pavel D. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, rond Piaţa Unirii. Sensul spre Complex Comercial Băneasa rămâne neschimbat.

În perioada mai – septembrie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov va reorganiza reţeaua de transport public de călători la nivelul întregii regiuni, în vederea optimizării acesteia. TPBI va analiza toate propunerile călătorilor şi întrucât în această perioadă ar putea apărea necesitatea unor modificări punctuale pe anumite linii aşteaptă din partea publicului sugestii şi informaţii referitoare la funcţionarea liniilor de transport la adresa de email [email protected].

Te-ar mai putea interesa și
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters, relatează Agerpres....
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...