Bucureştiul va găzdui 4 meciuri din cadrul EURO 2020

Capitala României, Bucureşti, a fost inclusă printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunţat vineri Uniunea Europeană de Fotbal.
Economica.net - vin, 19 sept. 2014, 11:49
Bucureştiul va găzdui 4 meciuri din cadrul EURO 2020

Arena Naţională din Bucureşti, cu o capacitate de 55.600 locuri, urmează să găzduiască trei meciuri din faza grupelor EURO 2020 şi unul din optimile de finală ale competiţiei.

Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor disputa pe stadionul Wembley din Londra.

Candidaturile următoarelor oraşe au fost respinse: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (Ţara Galilor) şi Skopje (Macedonia).

Naționala României va juca două meciuri la București, pe ”Arena Națională”, în grupele Campionatului European din 2020, dacă „tricolorii” se vor califica la turneul final.

Oprescu: Capitala va fi pregătită pentru a găzdui meciuri de la Campionatul european de fotbal din 2020
     
Capitala va fi pregătită pentru a găzdui meciuri de la Campionatul european de fotbal din 2020, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, edilul general Sorin Oprescu.

El a dat asigurări că sunt suficiente locuri de parcare pe Arena Naţională.

‘Oficialii UEFA au spus de la bun început că ar fi bine să existe un sfert din numărul de locuri care sunt pe stadion, nu ştiu dacă vom atinge noi sfertul, dar probabil că odată cu construcţia Sălii Polivalente ne ducem către o altă parcare de încă 1.500 de locuri. Eu sper să satisfacem zona de parcare în aşa fel încât să nu deranjăm prea mult bucureştenii’, a menţionat Oprescu.

Potrivit lui, Bucureştiul a demonstrat că poate fi o gazdă bună în 2012, când a găzduit finala UEFA Europa League.

‘Am promis că vom edifica şi alte facilităţi sportive în zonă până când întreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. După cum ştiţi, suntem pregătiţi deja pentru lucrările la noua sală polivalentă şi la patinoar, iar academia de tenis este aproape gata! Toate acestea deschid drumul Bucureştiului spre o categorie nouă de evenimente. După UEFA 2012 ajungem să găzduim şi o parte dintr-o finală de campionat european. Acest lucru înseamnă că suntem deja bine reprezentaţi în calendarul manifestărilor sportive de interes major şi că începem să ocupăm o poziţie consacrată în acest domeniu’, a menţionat Oprescu, anterior, într-o postare pe Facebook.

Capitala a fost inclusă printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunţat vineri Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Arena Naţională din Bucureşti, cu o capacitate de 55.600 locuri, urmează să găzduiască în total patru meciuri: trei din faza grupelor EURO 2020 şi unul din optimile de finală ale competiţiei.

Niciuna din cele 13 țări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărțite în 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziții. Alte 4 selecționate vor obține biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Națiunilor, noua competiție UEFA care va debuta în toamna lui 2018.

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatură, întocmit de UEFA, România are de rezolvat în următorii şase ani probleme de infrastructură pentru a organiza în condiţii optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru România scoate în evidenţă slaba legătură dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi oraşul Bucureşti, informeaza Mediafax

Alte aspecte de îmbunătăţit se întâlnesc la stadion. Finalizată în 2011, Arena Naţională are o capacitate de 54.851 de locuri şi a găzduit finala Ligii Europa în 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Naţională. De asemenea, cerinţele UEFA privind ospitalitatea şi mass-media nu sunt întrunite în totalitate.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ar fi părăsit unitatea
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ...
Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în oraşul Energodar, în sudul Ucrainei, după ce în decursul zilei de joi Ministerul rus al......
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul director financiar companiei Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat în procesul în care el ...
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi susţinerea Turciei pentru Ucraina şi s-a alarmat în privinţa pericolului ...
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa prevăzută de ...