Buffett a încercat să minimizeze problemele sale de sănătate la reuniunea anuală a Berkshire

Miliardarul Warren Buffett a încercat la reuniunea anuală a Berkshire Hathaway să risipească temerile referitoare la viitorul companiei de investiţii, după ce a fost diagnosticat cu cancer, şi a dezvăluit, la reuniunea anuală a acţionarilor, că a încercat recent să facă cea mai mare achiziţie a sa.
Economica.net - Dum, 06 mai 2012, 14:45
Buffett a încercat să minimizeze problemele sale de sănătate la reuniunea anuală a Berkshire

Întrebarea cine va fi succesorul lui Buffett, în vârstă de 81 de ani, în funcţia de director general al Berkshire Hathaway a devenit imperativă după ce miliardarul a dezvăluit în aprilie că suferă de cancer la prostată în fază incipientă, transmite Reuters.

Afecţiunea sa a reamintit că, în pofida succesului ca investitor şi a recunoaşterii de care se bucură, Buffett este muritor şi va fi greu de înlocuit la compania pe care o conduce din 1965.

Din acest motiv, viitorul Berkshire, cu sau fără Buffett, a fost subiectul principal al reuniunii anuale a Berkshire organizată la Omaha, Nebraska, începând de sâmbătă.

„Nu cred că fiecare afacere pe care o fac ar putea fi făcută de un succesor, dar cred că acesta va aduce alte calităţi, inclusiv cele ale unui director pentru managementul riscurilor. Nu vom aduce la Berkshire un absolvent în domeniul artelor”, a spus Buffett.

La reuniunea anuală a Berkshire au fost aşteptaţi aproape 40.000 de acţionari, iar Buffett a supranumit evenimentul un „Woodstock al capitalismului”.

Miliardarul a dezvăluit că a analizat recent o achiziţie de peste 20 de miliarde de dolari, pentru care ar fi vândut unele deţineri ale Berkshire, dar nu a menţionat numele companiei vizate pentru preluare.
Între posibilii succesori ai lui Buffett se numără Ajit Jaint, principalul colaborator al lui Buffett în domeniul asigurărilor, Mathew Rose, care conduce Burlington Northern, şi Greg Abel, conducătorul diviziei MidAmerican Energy.

Reuniunea anuală a avut loc la o zi după ce Berkshire a a anunţat dublarea profitului net trimestrial la 3,25 miliarde dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creştere susţinută de divizia de asigurări şi cea de tranzacţii cu instrumente derivate.

Buffett s-a declarat optimist în privinţa perspectivelor Berkshire, în pofida creşterii lente a economiei SUA şi a incapacităţii Statelor Unite şi a altor ţări de a-şi pune ordine în finanţele publice.

Berkshire are o investiţie uriaşă în IBM, care a atins 11,7 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, dar nu se va implica în acţionariatul altor giganţi tehnologici precum Google şi Apple.

„Şansele de a fi greşit cu IBM sunt probabil mai mici, cel puţin pentru noi, decât în cazul Google sau Apple”, a spus Buffett.

Acţionarii s-au putut delecta la reuniune şi cu un film de comedie realizat anual de fiica lui Buffett, Susie.
În film, Buffett cântă şi se acompaniază la ukulele (instrument asemănător cu o chitară mică n.r.).
Într-o altă scenă, secretara lui Buffett, Debbie Bosanek, stă cu picioarele pe birou răsfoind o revistă, în timp ce şeful ei răspunde la telefoane.

Secretarea lui Buffett, despre care acesta a afirmat că plăteşte taxe mai mari decât el, a fost sursa de inspiraţie a „legii Buffett” a administraţiei Obama, pentru majorarea impozitelor bogaţilor, respinsă de Congres.

Buffett a declarat pentru Reuters Insider că se aşteaptă ca o versiune a „legii Buffett” să fie aprobată de a doua administraţie Obama.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur S.R.L., informează instituția prin intermediul unui comunicat......
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...