Buget de 5,5 mil. euro pentru Petrolul Ploieşti în sezonul următor

Acţionarul clubului Petrolul Ploieşti Dan Capră a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia Mircea Rednic a fost prezentat ca noul antrenor al echipei, că gruparea prahoveană va avea în sezonul viitor un buget de cel puţin 5,5 milioane de euro, scrie MEDIAFAX.
Economica.net - joi, 31 mai 2012, 13:31
Buget de 5,5 mil. euro pentru Petrolul Ploieşti în sezonul următor

„Bugetul pentru sezonul viitor va fi, estimativ, în jur de 5,5 milioane de euro, însă poate fi modificat la cote superioare”, a spus Capră.

Dan Capră a evitat să dezvăluie numele tuturor jucătorilor care vor veni de la Universitatea Cluj la Petrolul, precizând că aceştia vor fi cunoscuţi săptămâna viitoare, când negocierile se vor finaliza. „Unii dintre ei sunt în vacanţă, iar în cazul lui Grozav, acesta este plecat la lotul naţional”, a adăugat Capră.

În ceea ce îl priveşte pe fundaşul George Galamaz, care ar putea fi transferat de la U Cluj şi care a fost lovit de un fan al Petrolului la partida cu Steaua din sezonul trecut, în urma căruia gruparea prahoveană nu a beneficiat timp de şase etape de aportul galeriei, Dan Capră a precizat că, la cererea fotbalistului, se va media o întâlnire a acestuia cu liderii suporterilor pentru a clarifica o eventuală venirea a sa la Ploieşti. „În fond, Galamaz a fost o victimă, el fiind cel agresat. Şi-a retras plângerea pe care o făcuse şi vrea să vină nă ne ajute, dar a solicitat să vorbească cu fanii”, a explicat Capră.

Potrivit lui Dan Capră, lotul actual este format din 27 de jucători, dintre care 12 sau 14 de la Cluj. De asemenea, la Petrolul vor mai fi aduşi trei sau patru jucători la solicitarea antrenorului Mircea Rednic. Capră a dat asigurări că între cei care vor veni se află Mircea Bornescu, Adrian Cristea, Constantin Grecu, Lukasz Szukala, Laurenţiu Marinescu şi Tony.

Acţionarul prahovenilor a negat că meciul de prezentare al Petrolului se va disputa cu Steaua: „Este o fumigenă nu ştiu de cine şi în ce scop lansată. Lotul va fi prezentat într-un meci cu o echipă cu nume din străinătate”.

Managerul sportiv al Petrolului, Valeriu Răchită, a afirmat că nu a plecat de la echipă, deoarece nu vrea să fie considerat trădător. „Sper să plecăm cu dreptul în noul proiect al echipei, care include acum un obiectiv de performanţă. După un an de sacrificiu, acum datele sunt schimbate. Avem un finanţator puternic, sprijinul autorităţilor locale, un stadion şi am numit un antrenor bun de tot. Sunt aici pentru a-l susţine pe domnul Rednic, nu am plecat pentru a nu fi considerat trădător, am rămas acelaşi petrolist, indiferent de funcţia pe care o am”, a precizat Răchită.

Pe de altă parte, antrenorul Mircea Rednic a dezvăluit că lotul se va reuni la 11 iunie, urmat de o perioadă de pregătire la baza proprie în cadrul căreia vor avea loc şi două partide de verificare.

Pe 30 iunie, Petrolul va pleca într-un stagiu de păregătire în Austria, pe durata căruia va disputa cinci meciuri de verificare.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...