1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

News

Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de acţiunile Romgaz

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,37%, în prima parte a şedinţei de vineri, într-o piaţă în care titlurile Romgaz (SNG) au asigurat o treime din lichiditatea de pe segmentul de acţiuni, în sumă de 5,66 milioane lei.

22 noi, 2013 | Mediafax

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,28%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,28% peste nivelul de joi.

Indicele BET-FI, care include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea, era în stagnare.

În acelaşi timp, indicele BET-XT a crescut nesemnificativ, cu 0,21%, iar indicele extins BET-BK a urcat cu 0,19%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Romgaz se tranzacţionau la un preţ de 34,69 lei, în creştere cu 0,55% faţă de referinţă, iar rulajul era de 1,73 milioane lei. Pe piaţa de la Londra au fost rulate 5.000 de certificate de depozit (GDR) Romgaz, iar preţul a crescut cu 0,52%, la 10,6 dolari (34,9 lei).

Acţiunile Fondului Proprietatea sunt suspendate de la tranzacţionare vineri pentru derularea AGA. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează reducerea capitalului social cu 676,9 milioane lei, la 12,861 miliarde lei, şi distribuirea banilor către acţionari, stabilirea duratei mandatului de administrator şi aprobarea de principiu privind prelungirea mandatului Templeton.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO