1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

News

Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut de doar câteva acţiuni

Bursa a crescut cu 0,39% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde rulajele au continuat să fie reduse în cazul celor mai multe acţiuni, iar transferurile cu titlurile Transgaz, Fondul Proprietatea şi SIF Oltenia au asigurat mai mult de trei sferturi din rulajul de 11,2 milioane lei.

01 noi, 2013 | Mediafax

Piaţa a fluctuat nesemnificativ în prima oră de tranzacţionare, după care a început să crească uşor. Punctul maxim al indicelui general al Bursei, BET-C, a fost atins la ora 12:00, când piaţa a fost pe plus cu 0,65%.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,35%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,21% peste închiderea de joi.

Acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au dus indicele BET-FI cu 1,54% peste ziua precedentă.

În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,7%, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,83%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP). Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 11,2 milioane lei (2,5 milioane euro), cu 22% peste rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 9,2 milioane lei (2 milioane euro). Mai mult de trei sferturi din lichiditatea de vineri a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Transgaz (aproape 5,1 milioane lei, din care un deal de 821.000 de lei), Fondul Proprietatea (2,1 milioane lei) şi SIF Oltenia (1,5 milioane lei).

Titlurile Transgaz (TGN) au crescut cu 0,3%, la 183 lei, iar acţiunile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,7%, la 0,7955 lei, şi s-au apropiat de pragul de 0,8 lei sub care au scăzut în urmă cu trei săptămâni.

În acelaşi timp, acţiunile SIF Oltenia au crescut cu 2,32%, la 1,72 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,4%, investitorii aşteptând un raport privind producţia industriei prelucrătoare din SUA în octombrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO