Bursa a scăzut foarte uşor la debutul zilei, după şapte şedinţe consecutive de creştere

 Bursa de la Bucureşti a scăzut foarte uşor, cu 0,13%, la deschiderea zilei de tranzacţionare, după ce în precedentele şapte şedinţe a crescut cumulat cu 5,75% şi a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, susţinută de intrări noi de bani în piaţă datorită ofertei Romgaz (SNG).
Economica.net - joi, 07 nov. 2013, 08:44
Bursa a scăzut foarte uşor la debutul zilei, după şapte şedinţe consecutive de creştere

În primele 15 minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,16%, după ce la finalul şedinţei precedente a fost la nivelul maxim de după 18 august 2008.

Indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,68%, iar titlurile celor cinci SIF-uri şi acţiunile Fondului Proprietatea au dus indicele BET-FI cu 0,26% peste nivelul de miercuri.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au deschis ziua cu variaţii nesemnificative.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 2,6 milioane lei (602.000 de euro), cu aproape două treimi peste rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de 1,6 milioane lei (365.000 de euro). Aproape jumătate din lichiditatea pieţei a fost asigurată de transferuri cu acţiunile OMV Petrom (SNP), de aproape 1,3 milioane lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) erau în stagnare după primele minute de tranzacţionare, fiind cotate la 0,4784 lei. În precedentele opt şedinţe, aceste acţiuni au urcat cumulat cu aproape 11%, în aşteptarea publicării rezultatelor financiare înregistrate în primele nouă luni.

Profitul net al grupului Petrom a crescut cu 27% în primele nouă luni, la 3,666 miliarde lei (831,6 milioane euro), însă vânzările au scăzut cu 5%, la 18,15 miliarde lei (4,117 miliarde euro), potrivit informaţiilor financiare transmise de companie, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile Fondului Proprietatea au urcat la un nou maxim istoric în primele două minute de tranzacţionare, fiind cotate la 0,8125 lei.

După primele 15 minute de tranacţionare, aceste titluri erau la preţul de 0,8105 lei, cu 0,12% peste închiderea de miercuri. Cu aceste acţiuni au fost realizate doar 17 transferuri, în valoare cumulată de aproape 60.000 de lei.

Pieţele de la Paris şi Londra au deschis şedinţa de joi în scădere cu 0,1% şi, respectiv, cu aproape 0,3%, în timp ce bursa de la Frankfurt a stagnat, investitorii aşteptând decizia Băncii Centrale Europene privind rata dobânzii de politică monetară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CNCAV: Aproape 100.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
CNCAV: Aproape 100.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 99.376 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 ...
Ajutor european pentru România în lupta cu pandemia. Austria și Franța vor trimite echipamente sanitare și medicamente
Ajutor european pentru România în lupta cu pandemia. Austria și Franța vor trimite echipamente sanitare și medicamente
Uniunea Europeană a răspuns cererii de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, ...
XTB: Bitcoin ar putea ajunge la aproape 100.000 de dolari până la sfârșitul anului, dacă reglementările din SUA vor fi favorabile
XTB: Bitcoin ar putea ajunge la aproape 100.000 de dolari până la sfârșitul anului, dacă reglementările din SUA vor ...
Bitcoin a marcat un nou maxim istoric, pe măsură ce investitorii au primit cu brațele deschise lansarea cu succes a primului ...