1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

News

Bursa a urmat traiectoria pieţelor externe şi a scăzut uşor

Bursa de la Bucureşti a urmat traiectoria burselor europene şi a scăzut cu 0,46% în prima parte a sesiunii, într-o piaţă susţinută de transferurile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), dar şi de câteva tranzacţii deal cu acţiunile BRD, Banca Transilvania şi OMV Petrom.

09 dec, 2013 | Mediafax

Piaţa a crescut foarte uşor în primele minute, însă treptat indicele compozit a început să scadă.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,55%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,33% sub şedinţa de vineri.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,77%.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,5%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,46% sub nivelul de la finalul zilei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Jucătorii au transferat acţiuni în valoare de 44,1 milioane lei (9,9 milioane lei), iar cele mai lichide erau titlurile FP, cu operaţiuni de 12,91 milioane lei. Acţiunile Fondului au scăzut cu 1,46%, la 0,846 lei.

Rulajul total a fost ridicat şi de câteva transferuri deal cu acţiunile BRD (8,92 milioane lei), Fondul Proprietatea (8,55 milioane lei), Banca Transilvania (3,04 milioane lei) şi OMV Petrom (916.000 lei)

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO