Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere la jumătatea zilei

Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere la jumătatea zilei, iar drepturile de alocare aferente acţiunilor vândute de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au rămas pe minus, fiind transferate la un preţ cu 0,43% mai redus faţă de vineri, de 11,67 lei.
Economica.net - lun, 07 oct. 2013, 10:49
Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere la jumătatea zilei

În acelaşi timp, acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) afişau cel mai mare avans, de 9,76%, după anunţul privind majorarea preţului din oferta de preluare a companiei, derulată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.

Evoluţia a venit pe un rulaj de doar 100.000 de lei.

Omul de afaceri a ridicat cu 37%, la 0,22 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel că pentru tot pachetul vizat în această operaţiune ar putea plăti 26,8 milioane lei (6 milioane euro). Oferta vizează un pachet reprezentând aproape 61,7% din acţiunile Impact, celelalte titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu.

Drepturile de alocare Nuclearelectrica consemnau o scădere de 0,43% la 11,67 lei. Cu aceste titluri au fost realizate operaţiuni în valoare cumulată de 997.000 lei.

Drepturile de alocare au încheiat prima şedinţă de la BVB la preţul de 11,72 lei, cu 4,64% peste cotaţia de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute acţiunile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă).

În jurul orei 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în coborâre cu 0,42%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în scădere cu 0,31%.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au plasat indicele BET-FI cu 0,88% sub închiderea de vineri.

Indicele BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, se plasa cu 0,49% mai jos faţă de referinţă, iar BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietate, a coborât cu 0,66%.

Jucătorii au realizat transferuri de 4,96 milioane lei (1,11 milioane euro), iar cele mai lichide erau acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cu operaţiuni de 1,18 milioane lei.

Bursele europene afişau scăderi de până la 1%, după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, John Boehner, a declarat că modificarea plafonului datoriei de stat nu va fi aprobată fără îndeplinirea unor precondiţii de către guvern. Guvernul SUA a suspendat parţial activitatea începând de marţi, Congresul nereuşind să ajungă la un compromis privind bugetul pentru noul an fiscal. Se anunţă negocieri dure atât pentru deblocarea bugetului, cât şi pentru ridicarea plafonului datoriei de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...